“Biz hala okuma-yazma ile uğraşıyoruz!”

8 Mart 2013 19:35

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Isparta Kadınlar platformu Vali Vekili Niyazi Can’ı ziyaret etti. Can, ziyarette çok anlamlı bir mesaj vererek “21. yüzyılda daha halen okuma yazma ile uğraşıyoruz! Diğer ülkeler uzaya çıktı. Toplumu şekillendiren kadınlarımıza büyük iş düşüyor” dedi.

Isparta Kadınlar Platformu Başkanı Selma Karatosun ve beraberindekiler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Valiliği ziyaret etti. Kadınları Vali Memduh Oğuz’un Amerika’ya gitmesi dolayısıyla vekili Niyazi Can karşıladı. Can kadınlara tek tek çiçek takdim etti.

HER GÜN 3 KADINDAN 1’İ ŞİDDETE UĞRUYOR

Kadın Platformu Başkanı Karatosun ziyartte kadınların içinde bulunduğu durumu anlattı. Artık kadın deyince akla şiddet geldiğini belirten Karatosun, “Bu devirde kadın olmak kolay değil. Kızlar satılıyor, tacize uğruyor, töre cinayetlerine kurban gidiyor. 3 kadından biri her gün şiddete uğruyor. Kadınlarımız Alo 155, 156 ve 183 no’lu telefonları unutmasınlar, başları sıkıştığı anda bu numaraları arayarak yardım isteyebilirler” dedi.

KADINLAR GÜNÜNÜ DAHA GENİŞ ALANLARDA KUTLAMALIYIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yardımcısı Niyazi Can ise; “Türk Kadını toplumun temel taşı. 21. yüzyılda daha halen okuma yazma ile uğraşıyoruz. Her il Isparta gibi değil. Yani okuma oranı yüksek değil. Kızlarına sahip çıkmayan aileler var. Gönül Elçileri Projesi uygulanıyor. Bu proje ile yoksul, kimsesiz, yardıma muhtaç kimselere karşılıksız yardım ediliyor. Daha günümüzde çağdaş ülkelerin kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verilmezken, Atatürk bizim kadın atalarımıza seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Türk toplumuna en iyi nesli yetiştirmek zorundayız. Kadınlar Günü’nü odalarda değil, sokaklarda, platformlarda kutlamalıyız. Kadınlarımız şanslı. Babalar Günü böyle kutlanmıyor. Zaten toplumu da şekillendiren kadınlarımızdır” diye konuştu.

Karşılıklı konuşmaların ardından kadınlar ile Vali Vekili Niyazi Can bir süre sohbet etti.

 

 

 

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...