“Uyuşturucu kullanımı geleceğimizi tehdit ediyor”

26 Haziran 2019 17:30


26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü münasebetiyle
Uyumder Derneği Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İbrahim Uzunköprü, basın açıklaması yaptı.
UYUMDER Derneği Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Uzunköprü, Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü şunları söyledi:
“Avrupa Uyuşturucu ve Bağımlılığı İzleme Merkezi'ne göre, Türkiye de sentetik uyuşturucudan 2017'de Türkiye'de 580 kişi uyuşturucudan öldü. En çok ölüm vakası 25-35 yaş arası
Ölümlerin yaş ortalaması 31.98 olarak tespit edildi. En yoğun ölüm gerçekleşen yaş grubu 25-34 yaş aralığı olarak tespit edildi. 2017'de meydana gelen ölüm vakalarının 575'inin çoklu madde kullanımından kaynaklarıdır.
Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir sorundur. Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı, sağlık zararlarından ibaret değildir. Sağlık zararlarının yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir
Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında görev yapan tüm kurumlar, bu alanda çalışan personellerinin sayı ve teknik kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar yürütülmeli saha ekipleri oluşturmalıdır.
Bağımlılık tedavisi sonrası sosyal hayata yeniden entegrasyonun sağlanması amacıyla tedavi sonrası sosyal uyum hizmetleri her ilde hayata geçirilmelidir özelikle kullanım oranı yüksek olan ilimizde ivedilikle yapılmalıdır.
Devletimiz sigaranın önlenmesi noktasında göstermiş olduğu hassasiyetin aynısını Uyuşturucu kullanımının önlenmesi konusunda da göstermelidir. Kamu spotları oluşturulmalı sahada gönüllü çalışan diğer sivil toplum kuruluşları ile beraber çalışmalarını yürütmelidir.
Bağımlılıkla mücadele yalnız klasik memur mantığıyla yürütebilecek ve nihayete ulaşabilecek bir mücadele değildir. Dolayısıyla gönüllerin daha fazla sahada olabilmeleri teşvik edilmeli gönüllü çalışanlar taltif edilmeli gönüllü sayısının artırılması noktasında çalışmalara gidilmelidir.
AMATEM ve ÇAMATEM de, uygulanan programlar revize edilmeli, manevi Rehabilitasyon konusunda yeni bir program uygulanmasına gidilmelidir. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun Takip ettiği ve takdir ettiği, Projesi olan ve Türkiye'nin en Büyük Arınma ve Barınma Merkezi olan Yurdumuzun her Tarafımdan Gençlerin bulunduğu ve bilindiği Arınma Merkezimizde kendi halkımızın duyarsız ve sahipsiz bırakıldığı UYUMDER Derneğine halkımızın maddi manevi desteklerini esirgemesinler. Bu mücadele devletin yalnız yürüteceği değil devlet millet birlikteliğiyle hedefe ulaşılabilecek mücadeledir. Haydi hep birlikte maddeye değil hayata devletine dinine bağlı bir gençlik için el ele.

Bu haber 222 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...