“ GEÇMİŞE DÖNÜP DURURSAK BU KONUYU ÇÖZEMEYİZ..”

2 Temmuz 2019 17:58

ITKM ile ilgili kayyum heyetiyle yapılacak protokol şartlarının belirlenmesi maddesi görüşmeleri sırasında MHP'li ve İYİ Partili üyelerin geçmişte yapılan hatalar ve Isparta Belediyesi'nin uğradığı zararları gündeme getirdi. Başkan Başdeğirmen de “Geçmişle devletimiz ilgilensin, biz gelecekle ilgilenelim. Her geciken gün kira geliri açısından, istihdam açısından, ekonomi açısından, çevre açısından zarar” dedi.
Isparta Belediyesi'nin Kadıahmetoğulları Kayyum Heyeti ile yapacağı ITKM Protokolünün şartlarının belirlenmesi maddesi Meclis Temmuz gündeminde de yer aldı. Haziran meclisine başkanlık makamı teklifi ile gündeme dahil edilen ITKM protokolü şartlarının belirlenmesi maddesi, ağustos gündeminin 1.sırasında yer aldı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nun konuyu henüz tamamlayamadığı, protokol şartlarının ağustos ayına kadar bitirileceği belirtildi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, söz konusu maddeyi görüşmeye açmasından sonra hem MHP hem de İYİ Parti grubundan söz istendi. İlk sözü alan MHP Grup Sözcüsü Hasan Hüseyin Akagündüz, geçmiş dönemlere ilişkin mahkeme kararları, zeyilnameler ve bunlardan kaynaklanan kamu alacaklarını gündeme getirdi.
İYİ Parti Grup Sözcüsü Ahmet Aydoğdu da Belediyenin 100 milyon TL'lik alacağı olduğunu, bu alacağın protokol şartnamesine yazılmasını önerdi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de hem MHP hem de İYİ Parti grubundan yapılan konuşmaların geçmişe dönük olduğunu söyledi. Birlikte karar almak için bu maddeyi meclis gündemine taşıdıklarını kaydeden Başdeğirmen, “geçmişe dönüp durursak bu konuyu çözemeyiz. Biz geçmişle ilgili oybirliği ile müfettiş çağıralım. Geçmişle müfettiş ilgilensin. Biz ileriye, geleceğe bakmak zorundayız. 31 Mart'tan sonra yeni bir yönetim seçildi. Biz ileriye doğru bakalım, geçmişle ilgili hukuki süreç devam etsin. 1 yıl, 3 yıl sürsün, konu araştırılsın. Oybirliği ile karar verelim, müfettiş davet edelim. Ama bizim zaman kaybetmememiz gerekiyor. Her geciken zaman ekonomi açısından, istihdam açısından, kira geliri açısından büyük zarar. Geriye takılıp kalırsak bu zarar daha da artık. Gelin biz önümüze bakalım” diye konuştu.
İYİ Partili Ramazan Kabalak da “bu inşaatın devam etmesinden yanayız. Yüzde 85'i bitmiş bir inşaat, durdukça geriliyor. Şu an fiziki gerçekleşme yüzde 65'e geriledi. Engel olmamak gerekiyor. Geçmişe dönük inceleme için müfettiş isteyelim. Bir taraftan da süreci işletelim. Önümüze bakalım” dedi.
MHP'li Oğuzhan Göker ise “Seçilmiş meclis üyeleri olarak bu dönem bu işin bitirilmesinden yanayız. Ancak protokol yapılırken Belediye alacaklarının düşünülmesi gerekiyor. Tapu devri yapılırken, hakediş şeklinde para aktarmalar olmaması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Belediye Başkanı Başdeğirmen. gündeme getirilen tüm konuların varlığına dikkat çekerek “fesh davası açılmış. Bu protokol kapsamında fesh davasını donduruyoruz. İnşaat bitinceye kadar süreç donacak. Taahhüt yerine getirilmezse hukuki süreç yeniden başlayacak. Bankadan kredi kullanma konusu ise hakediş şeklinde olacak” dedi.
Başkan Başdeğirmen, ITKM'de caminin ibadete açılmasının bile önemli olduğunu belirterek “Cami deyip geçmeyin. Bir güzellik sağlandı. Orada kaldırım ve yolları yapıyoruz. Çocuk parkı yapıyoruz.
Orada bir meydan oluştu.
Esnafımız ve vatandaşlarımız
çok mutlu. Orası açıldıkça daha da güzelleşecektir”
diye konuştu.

Bu haber 249 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...