YAZ OKULLARINA REKOR BAŞVURU 7 BİN ÖĞRENCİ KAYIT YAPTI

2 Temmuz 2019 18:01

Isparta'da 26 branşta eğitim verilecek Yaz Spor Okulları kursları başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek; “Amaç, çocuklarımızın yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak. Haydi çocuklar spora” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezi, kursları başladı. 26 branşta gerçekleştirilen kurslara rekor başvuru var. Kurslar önceki gün itibariyle başladı. Özellikle basketbol, yüzme, jimnastik ve okçuluk gibi dallara yoğun ilgi var.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ İl Müdürlüğü olarak amacımız; çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, ruh ve beden sağlığı yerinde yetenekli gençleri Türk sporuna kazandırmaktır. Spor hepimizin, yetişkinlerin de yapması gereken bir süreç. Ama ne yazık ki günlük hayatın telaşı içerisinde bizler bunu biraz unutuyoruz. Çağımızın en büyük hastalığı hareketsizlik. Hareket etmeyen toplum, hareket etmeyen birey sağlıksız bireydir. Çocuklarımız küçük yaşta sporla tanışarak, yaz dönemini en verimli ve sağlıklı şekilde geçirecekler” dedi.
Yaz Okulları kayıtları sürerken, bu sayının 10 bini bulması bekleniyor.

Bu haber 260 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...