GÜLLER DİYARI LAVANTA KOKUYOR

9 Temmuz 2019 15:05

Türkiye'de lavanta üretiminin yüzde 80'ini karşılayan Keçiborlu’nun Kuyucak köyünde, "Lavanta Günleri" etkinliği tüm hızıyla sürüyor.

Türkiye'de lavanta üretiminin yüzde 80'ini karşılayan Isparta'nın Kuyucak köyünde, "Lavanta Günleri" etkinliği düzenlendi. Isparta Valiliği himayesinde yapılan festival kortej yürüyüşüyle başladı, çok sayıda ziyaretçiye lavanta tacı ve lavanta demeti hediye edildi.

Yerli ve yabancı binlerce ziyaretçinin akın ettiği Kuyucak’ta Lavanta Günleri düzenlenen kortej yürüyüşüne Vali Ömer Seymenoğlu ve eşi olmak üzere, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Recep Özel ve yüzlerce ziyaretçi katıldı. Kuyucak çıkışındaki bir lavanta tarlasından en önde mehter takımı, arkalarında bisikletçi gençler ve atlılar olmak üzere ziyaretçiler, köy merkezine kadar sıcak havaya aldırış etmeden yürüdü. Vali Seymenoğlu yürüyüş boyunca Türk Bayrağı taşıyan Kuyucaklı teyzenin elini biran olsun bırakmadı. Neredeyse her taşı mor renklere boyanan ve her sokağı mis gibi lavanta kokan Kuyucak köyünde, korteje katılanlar lavanta taçları ve lavanta desteleriyle karşılandılar.

Vali Ömer Seymenoğlu, yaptığı açıklamada, Isparta'da lavanta sezonunun başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Isparta'da uzun yıllardan bu yana lavanta yetiştiriciliğinin yapıldığını ifade eden Seymenoğlu, Lavanta Günleri'nin kentin tanıtımına katkı sağlayacağını kaydetti.

Isparta'nın doğal güzelliklerinin bulunduğunu dile getiren Seymenoğlu, şöyle devam etti:

"Lavanta bahçelerimize yabancı misafirlerimiz de geliyor. Köyümüzde az da olsa konaklama sorunumuz var fakat merkezdeki otellerimizde yüzde 90 oranında bir doluluk yaşanıyor. Köyümüzde yavaş yavaş pansiyonlar açılıyor. İlerleyen yıllarda daha iyi konuma gelecektir. Göllerimiz meşhur, milli parklarımız, tabiat parklarımız ve doğal güzelliklerimiz var. Bizler bu güzellikleri etkinliklerle gündeme getirerek kamuoyu, sosyal medya ve televizyonlar vasıtasıyla paylaşabilirsek, bir alternatif gelir kaynağı oluşturmuş oluruz. Bu da hem köylüyü hem de bizleri mutlu eder."

Bu arada mor lavanta tarlalarında fotoğraf çektiren ziyaretçiler arasında en ilgi çekenleri gelin ve damatlar oldu.

Bu haber 268 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...