TMSF’ye devredilen şirket sayısı: 6

18 Temmuz 2019 17:42

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen şirket sayısı ülke genelinde 885 olurken, söz konusu şirketlerin aktif büyüklüğü 60 milyar liraya dayandı. Devredilen şirketlerin arasında ise Isparta’dan başta Altınbaşak Eğitim Kurumları ve Altınbaşak Yemek şirketleri olmak üzere toplam 6 şirketin bulunduğu öğrenildi.

TÜRKİYE GENELİNDE 885, ISPARTA’DA 6 ŞİRKET FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında sahipleri ya da yöneticileri gözaltına alınıp tutuklanan bazı şirket ya da ticari işletmelerde, yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) doğrultusunda Eylül 2016'dan itibaren kayyumların yetkileri TMSF'ye devredildi.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında Boydak, Koza İpek, Aydınlı Giyim, Uğur Soğutma gibi şirketlerin de bulunduğu Türkiye'nin 38 kentinden 885 şirkette kayyumların yetkileri TMSF'ye devredildi veya Fon, bu şirketlere kayyum olarak atandı. Ayrıca, TMSF 123 şirkete pay kayyumu, 108 gerçek kişinin de mal varlıklarına kayyum atadı.

 

Bu haber 221 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...