“İğne ile nakış işler gibi bu projeyi bitireceğiz”

11 Mart 2013 12:37

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce şehrin 3 ana noktasından başlatılan yağmur suyu baypas çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Fatih Mahallesi 207 Cadde’deki çalışmalarda büyük bir hızla devam ediyor. Derin bir kottan yapılan çalışmalar belediyenin kendi iş makineleri ve personeliyle yürütülüyor. Bir büzün ağırlığı 3 bin 600 kg’mı bulurken, çalışmalar büyük bir hassasiyet içinde sürdürülüyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Fatih Mahallesi’ndeki kodun derin olması dolayısıyla günde20 metrecivarında ilerlediklerini ve kaliteli malzeme kullandıklarını dile getirdi. Kazıda ham toprağın taşındığını, yerine kapatma işleminde çöküntü olmaması için çakıl getirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çalışmalarımızda kanalizasyon, içme suyu, doğalgaz ve diğer altyapılarla da karşılaşıyoruz. Bunlara da zarar vermemek için oldukça çaba sarf ediyoruz. İğne ile nakış işler gibi bu projeyi bitireceğiz. Bu baypas çalışmasında Fatih Mahallesi’nden Asri Mezarlığa kadar gideceğiz. Bunun maliyeti yüksek bir çalışma” dedi.

Yine Fatih Mahallesi’nden de baypas hattının Çünür Deresi’ne kadar gideceğini belirten Başkan Günaydın, “Ayrıca şehrin doğusunu bitirmek üzereyiz. Ancak buradaki iş çok daha zor ve tehlikeli. Bundan dolayı burada yavaş ilerliyoruz. Şehrimizi yağmur suyundan kurtarmak için gerekli olan en büyük projesi yapılıyor. Çok önemli bir proje. Baharda başlayacağımız diğer altyapı ve asfalt çalışmalarımıza da hız verecek bir proje. Bu çalışmalar yapılmadığı zaman diğer ana caddelerde yaptığımız altyapı çalışmaları kifayet vermeyebilir. Bunun için bu sorunu da bu proje ile ortadan kaldırmış oluyoruz. Şehrin merkezinden suları alıp, lagos deresine atıyoruz. Bu çalışmalar ihale ile 5.5 milyon liraya mal oluyor. Ancak biz bunu kendi imkanlarımızla 1.4 milyon liraya mal ediyoruz. Çalışmalarımızda ağır iş makineleri kullanıyoruz. Bunları araç parkurumuza kazandırmıştık. Bu işi kendi imkânlarımızla yaptığımız için de araçlarımızı amorti etmiş oluyoruz. İşte Isparta’ya hizmetlerden birisi de bu. Şehrimizin en büyük projelerinden birisini bitiriyoruz” şeklinde konuştu.

Bu çalışmaları büyük bir özveri içerisinde gerçekleştiren belediye ekiplerine de teşekkür eden Başkan Günaydın, “Hiçbir kimsenin cesaret edemediği bu işleri kendi ekibimizle yaparak büyük kazanç sağlıyoruz. Bu çalışmalarımız şehrimize ve halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Bu haber 718 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...