Ekinezya Tarla Günü Etkinliği Yapıldı

18 Temmuz 2019 17:47

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Doğadan Bir Demet; Nane, Ekinezya, Lippia, Melisa" projesi kapsamında, Gönen İlçesi Güneykent Kasabasında  'Ekinezya Tarla Günü' etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Gönen Kaymakamı Yunus Coşkun, Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Murat Dolunay, İl Müdür Yardımcısı Uğur Turgut, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma Kurt Aydın, Güneykent Belediye Başkanı Metin Kutsal, Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Gönen İlçe Müdürü Bayram Demir, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsünden Ziraat Yüksek Mühendisi Hasan Aslancan, İlçe  Müdürleri, teknik personel ve birçok sayıda üretici katıldı.

İlçe Müdürü Bayram Demir'in açılış konuşmasından sonra Ziraat Yüksek Mühendisi Hasan Aslancan tarafından ekinezya bitkisi hakkında bilgi verildi.

İl Müdürü Enver Murat Dolunay ise konuşmasında; Bakanlık olarak son yıllarda kadınlara yönelik projelere büyük destek verdiklerini, İl Müdürlüğü olarak da üreticilerimize çeşitli alanlarda eğitimler vererek, sektörün gelişimine katkı sağlamak amacıyla  projeler yaptıklarını dile getirdi.

Bu kapsamda Bakanlığımız desteğiyle "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında İl Müdürlüğümüz ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile başlattığımız "Doğadan Bir Demet; Nane, Ekinezya, Lippia, Melisa" yayım projesi ile İlimizin 4 ayrı noktasında Nane, Lippia, Ekinezya ve Melisa Deneme alanları oluşturarak üretiminden pazarlanmasına kadar üreticilerimize destek olarak sektörün hem gelişmesine hem de  çeşitlenmesine katkı sağlamaktayız.

Tarla günü etkinliğimizle ilimizdeki Tıbbi Aromatik Bitkilerin çeşitlendirilmesine ve kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızın alternatif ürünlerle aile ekonomisine katkı sağlamaları hedeflenmektedir.

Yapılan tarla günü etkinliği Ekinezya hasadı ve ikramlarla sona erdi.

Bu haber 337 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...