Gazi Sosyal Bilimler Lisesi, Dünya Okulu olma yolunda

23 Temmuz 2019 17:28

Gazi Sosyal Bilimler Lisesi’nin 2 Avrupa Projesi birden kabul edildi. 10 ülkenin ortak olduğu 2 projeye 50 bin avro destek verilecek. Öğrenciler, Avrupa ülkelerini gezecek. Gazi Sosyal, daha önce de 3 AB projesine imza atmıştı.

Gazi Sosyal Bilimler Lisesi, Dünya Okulu iddiasını sürdürüyor. Kurucu Müdürlüğünü Lokman Kaplan’ın yaptığı Gazi Sosyal, şu ana kadar 3 AB projesine imza attı. 8 yıllık okulda toplamda 120 öğretmen ve öğrenci yurt dışına çıktı. 200’e yakın yabancı öğrenci ve öğretmen de ilimize geldi. 

Şimdi Gazi Sosyal’ın 2 projesi birden onaylandı. İspanya, Türkiye, Portekiz, Polonya, Litvanya’nın ortak olduğu ilk projenin bütçesi 24 bin avro, süresi 24 ay. 2. Projede ise Romanya, Türkiye, İtalya, Bulgaristan ve Makedonya. 24 bin avroluk proje cinsiyet eşitliğini içeriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nca Sosyal Bilimler Lisesi, Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ndeki pilot okul olmuştu. Bu proje kapsamında Romanya liderliğinde bir AB projesi hazırlandı.

PROJECİ MÜDÜR

Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Lokman Kaplan, AB ve TÜTAK destekli projeci yönüyle ön plana çıkıyor. Kaplan, Gazi Sosyal’de 5. AB Projesi’ni kabul ettirdi.

 

Bu haber 227 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...