Yaz spor okullarının gözdesi: Yüzme

26 Temmuz 2019 15:13

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu yıl 27 branşta açtığı yaz spor okullarının en çok ilgi göreni yüzme, basketbol ve jimnastik. Yüzmeye bu sezon il merkezinde 5-17 yaş aralığında 650 kayıt oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve küçük yaşlarda gençlere spor kültürünü yerleştirmek amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okulları, bu yılda devam ediyor.

Her yıl binlerce öğrencinin spor yapmak için tercih ettiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yaz Spor Okulları 27 branşta eğitim veriyor.

Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Bocce, Boks, Cimnastik, Dağcılık, Dart, Eskrim, Futbol, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Okçuluk, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Wushu-Aikido, Yelken (Eğirdir), Yüzme (ücretli) açılan kurslara yoğun ilgi var.

Öte yandan, Yaz Spor okullarında engelli sporcu ve çocuklarımızda unutmadı.

En çok ilgi gören dallardan birisi yüzme. Yüzme, yaz spor okullarından en çok kayıt alan branş. Yüzmeyi basketbol ve jimnastik izliyor. Bölgespor Kulübü açılan yüzme kurslarına yoğun ilgi var. Yaklaşık 650 öğrencinin katıldığı kurslar Tahsin Bilginer Yüzme Havuzunda gerçekleştiriliyor.

Bu haber 234 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...