“İşverenlere yaklaşık 32 milyon liralık katkı sağlandı”

31 Temmuz 2019 15:14

SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, 14 kalemde verilen teşvikler kapsamında 2019 yılı ilk yarısında işverenlere yaklaşık 32 milyon liralık katkı sağladı. 

Özellikle işverenlerin rahatlatılması ve istihdamın artması noktasında hükümet tarafından başlatılan teşvikler devam ediyor. 14 kalemde verilen teşvikler kapsamında SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz önemli açıklamalarda bulundu. İl Müdürü Karagöz, 2019 yılı ilk yarısında işverenlere yaklaşık 32 milyon liralık katkı sağladı.

Karagöz, “İşverenlerimize kurumumuz düzenli ödemeleri halinde kayıt dışı çalıştırmamaları ya da daha sonra kayıt dışı tespit edilmemesi halinde çalıştırmış oldukları işçilere kurumumuzun ödemiş olduğu teşvikler var. 14 tane teşvik. Bu kapsamda ilimizde 2019 yılında 5 aylık işçi çalıştıran ve bu dediğim  kapsamda düzenli ödeme yapan işverenlerimize 5 aylık kapsamda toplam 31 milyon 910 bin TL teşvik ödemesi yaptık. Yani bu ödemeleri daha doğrusu kendilerine nakit olarak değil mevcut çalıştırmış oldukları işçilerin takip eden aydaki prim hizmet belgelerindeki taahhüt eden primlerinden düşme kaydıyla ödeme işlemleri gerçekleştirilmiş oldu. Bunda toplam işçi sayısı da iş veren sayımızda 8 bin 300 iş verenimiz bu kapsamda çalıştırmış oldukları işçilerle ilgili teşvikten yararlanmış oldu. Bu  teşviklerimiz halen devam ediyor. İşverenlerimizin bu teşviklerden yararlanmalarını biz kendilerine tavsiye ediyoruz. Ülkemizde bilindiği üzere bir ekonomik durgunluk var. Bu kapsamda daha önceki kurumlarımızı ziyaret ederek teşviklerle ilgili yapmış olduğumuz bilgilendirmeler doğrultusunda iş verenlerimiz mutlaka teşviklerden yararlanmalarını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Bu haber 236 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...