“Türkiye’nin bugün ihtiyacı bir milli mutabakat kurularak bu işlerin çözümlenmesidir”

31 Temmuz 2019 15:16

Çeşitli programları nedeniyle hafta sonu Yalvaç’a gelen Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyon Millet- vekili Gültekin Uysal, önemli açıklamalarda bulundu. Uysal, “Mesele sadece sistem meselesi de değil, anlayış meselesidir. Kuvvetler ayrılığının sağlam biçimde uygulandığı başkanlık sistemine karşı değiliz” dedi.

Çeşitli programları nedeniyle hafta sonu Yalvaç’a gelen Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyon Millet- vekili Gültekin Uysal, önemli açıklamalarda bulundu.

Beraberinde DP GİK Üyesi Durmuş Ali Karip ve Afyon-İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin’le  son güncel siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmeler yaparak, Türkiye’nin yaşadığı zor süreçten çıkmasının tek yolunun Milli Mutabakat olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin 17 yıldır kötü yönetildiğini ifade eden Uysal, bu süreç içerisinde Demokrat Parti olarak her zaman çevresiyle barış içinde, güçlü, demokratik ve hukuk devleti ilkesine dayalı bir anlayışı ön plana aldıklarını belirtti.

Türkiye’nin geçmişinde olmadığı kadar zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Uysal, “Türkiye, üst üste yapılan yanlışların üstüne, tek bir kişinin şahsi yönetimi pahasına bu zor konjonktürde mücadele vermeye çalışıyor. 17 yıllık Ak Parti iktidarı kendisine verilen şansı iyi kullanamamıştır. Ne yazık ki, yanlışlardan geri adım atmak yerine, Türkiye’nin sorunlarına deva olmak yerine, kendisi sorun üre- ten bir sisteme mahkum edilmiştir. Bu sistemden geri dönüş gibi bir niyet olmadığını görüyoruz. Eski parlamenter sistem de bazı sıkıntılar içeriyor olsa da, başkanlık sisteminin pek çok kusur ve sıkıntısını taşımamaktaydı. Mesele sadece sistem meselesi de değil, anlayış meselesidir. Kuvvetler ayrılığının sağlam biçimde uygulandığı başkanlık sistemine karşı değiliz. Türkiye’nin bugün ihtiyacı bir milli mutabakat kurularak bu işlerin çözümlenmesidir.” dedi.

“ERKEN SEÇİME İHTİMAL VERMİYORUM”

Türkiye’nin bugün önündeki önemli sorunlardan birinin nitelikli insan yetiştirmek olduğunu belirten Uysal, “Ne yazık ki iktidarın bu konuyu gündeminde değerlendirmediğini görüyoruz. Biz son olarak 11. Kalkınma Planı’nı sadece bir günde mecliste görüşerek geçirdik. Bu iktidarın gelecek planlarına verdiği önemi ne yazık ki olumsuz anlamda gördük” diye konuştu.

Erken seçimin yapılmasına ihtimal vermediğini belirten Uysal, “Mecliste erken seçim kararı alınabilmesi için en az 360 milletvekiline ihtiyaç var. Şu şartlarda iktidarda erken seçime gitmez, daha alacağı hangi yetki var. Ben erken seçime ihtimal vermiyorum.” dedi.

 

Bu haber 237 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...