“Giden para bizim paramız”

AK Parti Isparta Milletvekili Gökgöz, 2002 yılında yapılan Gökçay Mesireliği´nden ötürü halen kamulaştırma borcu çıkmasından yakındı:

3 Ağustos 2019 17:27

3 aylık dönemi değerlendiren Gökgöz, şunları söyledi:
“Bir bütçenin gerçek değeri vardır, bir de gerçekleşme değeri vardır. 635 milyon lira bütçe bıraktım demeyle bu gerçekleşmiş olmuyor. Isparta Belediyesi'nin bütçesi gerçekleşme bedeli çalışanların maaşı dâhil 200-250 milyon civarındadır. Bunu belediye meclis üyeleri de bilir, özellikle komisyonda bulunan arkadaşlarımızın tamamı bilir. Fazla rakamlar içerisinde boğmaktansa insanları gerçeği, hakkı, hakikati milletimizin anlayabileceği şekilde ifade etmek gerekir. Gerçekleşme oranı kaçtır ona bakmak lazım. Isparta Belediyesi'nin gerçekleşme bütçesi 250 milyon lira olarak görürsek yaklaşık bunun yatırım bütçesi 100-150 milyon civarındadır. Fazla atmaya da gerek yok.
Yaklaşık 250 milyon lira civarında borcu var belediyemizin. İlk Gökçay'daki kamulaştırmadan bile belediyenin borcu vardır. O zamandan beri mahkemelerde sâri olan insanların alacakları vardır. Şükrü başkanın ödediği paralar var. 3 ayda 33 milyon 500 bin lira ödedi. Ödenmesi gereken ve bekleyen yaklaşık 50-55 milyon lira civarında da bir borç var. Kamulaştırmadan kaynaklanan, Isparta Belediyesi'nin bazı konularda itiraz etmemesinden kaynaklanan borçlar var. Milletimizin cebinden çıkıyor bu paralar. Bu paralar Ispartalıların parası. Otogarda sadece o kubbelerin dağların siluetine benzemesinden dolayı Ispartalının cebinden çıkan paranın bedeli 14 trilyondur. Biz bunlara karşıyız. Kendi egosunu tatmin ediyor derken biz bunları kastetmiştik. Bunlar bizim paramız. Isparta'da su bedeli, çöp bedeli ve atık su bedeli ayrıca emlak bedeli ödeyen Ispartalılarındır bu paralar. Isparta'nın öz malıdır. Dolayısıyla giden para bizim paramızdır. Heykellere karşı çıktık.”

Bu haber 228 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...