“Kadroyu temizlik işçileri hak ediyor”

11 Mart 2013 12:46

Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Suat Tanyeri, belediyede patlak veren sözleşmeli personel krizine farklı bir açıdan baktı ve çok önemli bir itirafta bulundu. Tanyeri, kadroyu en çok temizlik işçilerinin hak ettiğini belirterek, “Onlar benim gözümde cenneti hak ediyorlar. Ben temizlik işini kutsal sayarım” dedi.

Belediyede son günlerdeki tartışma konusu sözleşmeli personeller. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Türkiye genelinde 18 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirileceğini müjdeledi. Bunun üzerine belediyede apar topar 16 kişi sözleşmeli personel statüsüne geçirildi. Hatta sözleşmeli personellerin soyadlarından yola çıkarak belediyede görev yapan kimselerin yakın akrabaları oldukları iddiası bile ortaya atıldı. Son gelişmelerden sonra belediyenin çeşitli kademelerinde uzun yıllar görev yapmış Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Suat Tanyeri, kadroların temizlik işçilerine verilmesi yönünde görüş belirtti.

TEMİZLİK İŞİNİ KUTSAL SAYARIM

Tanyeri, “Herkesle helalleşeceksin, temizlik işçileriyle 10 kat helalleşeceksin. Bence cenneti hak ediyorlar” yorumunda bulundu. Belediye Başkanı olsa kadroyu temizlik işçilerine vereceğini bildiren Tanyeri, “Çöpümüzü atarken burnumuzu tutarak atıyoruz ama onlar kucaklayarak alıyorlar. Bu benim davam, ekmeğim diyor ve sarılıyor işine. En fazla hak eden temizlik işçileridir. Asıl kadro bunlara verilmeli. Herkes işini gerektiği kadar yapıyor, çalışıyor. Ben kimse çalışmıyor demiyorum. Ama ben temizlik işini kutsal sayarım. Bu adamlar ne yaparlarsa hakkıdır. Helal kazanıyorlar. Ben belediye başkanı olsam kadroyu temizlik işçilerine veririm. Nüfusa göre işçi çalıştırabiliyorsun. Kadroyu daha çok hak eden insanlar bu kişiler” dedi.

BELEDİYE VE ÖZEL İDAREDEKİ SÖZLEŞMELİ

PERSONELLER KADROYA ALINMAYACAK

Öte yandan mahalli idarelerde çalışan yani belediyeler ve Özel İdarelerde çalışan sözleşmeli personellerin de kadroya alınmayacağını öğrendiklerini bildiren Tanyeri, şunları söyledi: “Sözleşmeli personele gelince. Sözleşme konusu tamamen muallâk bir konu. Belediyede işçilerin bazıları sözleşmeliye geçirilmiş ‘yarın kadroya alınacak’ deniliyor. Bu tamamen şans. ‘Türkiye’deki tüm sözleşmeliler kadroya geçirilecek’ denildi. Kurumlar belirlendi. Ama mahalli idareler alınmadı. Belediyeler ve özel idareleri kapsamıyor. Buradaki sözleşmeliler kanun kapsamına alınmıyor yani. Sendika olarak 1 senedir uğraşıyoruz. Mahalli idarelerdeki sözleşmelilerin de kadroya geçirilmesini istiyoruz. Genel başkanımız ve yöneticilerimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’le görüşme yapıyorlar. Biz daha önce böyle bir söylemde bulunduk. 18 bin sözleşmenin kadroya geçmesi söz konusuydu şimdi 25 bine ulaştı açıklamalardan sonra. Bunların hepsine kadro verme şansımız yok. Bu durumda Bakanlık nezdinde de ağzımızdan böyle bir şey çıktı ama hepsine verme şansımız yok sınır getirmek gerekiyorsa Haziran 2011’den önce sözleşmelileri kadroya alabiliriz demişler.

HAZİRAN 2011 YILINDAN ÖNCEKİ

SÖZLEŞMELİLER KADROYA ALINACAK

Bu da 18 bin kişiyi kapsıyor. Eğer kısıtlama konulacak olursa bu tarihten önce sözleşmeliler kadroya alınır. Isparta’da bu anlamda kaç kişiyi kapsıyor bilmiyorum. Sendika olarak mahalli idarelerin kapsanmasını istiyoruz. Önümüzde yerel seçimler olduğu için acaba bu kadrolardan mahalli adreslere bir şeyler kapabilir miyiz diye düşünüyoruz. İnşallah biz ümitliyiz. Seçimlere 1 yıl var. Böyle bir hakkın verileceğini ümit ediyoruz ve beklenti içindeyiz.”

 

 

Bu haber 3859 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...