Hedefi sağlık turizminden vuracağız

11 Mart 2013 12:50

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, özellikle kış turizminin ön plana çıktığı ilimizde deyim yerindeyse sağ gösterip sol vurmaya hazırlanıyor. İl Müdürü Kılıç, dünyada 3. yaş turizm olarak adlandırılan sağlık turizminin 100 milyar dolarlık pastasından Isparta’ya en çok payı almak için harekete geçtiklerini bildirdi. İlk hedef; Yabancılarla ilişkilerimizi sıklaştırmak ve 50 yaş üzeri Alanya’da yaşayan yerleşik yabancı turistleri Isparta’ya çekmek.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bugüne kadar çok çeşitli turizm alanlarında tanıtım çalışmaları yaptı faaliyetlerde bulundu. Hepsi de Isparta ekonomisine girdi sağlamak. Ancak dünyada yeni oluşan öyle bir turizm pastası var ki bundan Isparta’nın bile ağzı sulanmış vaziyette. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, bugüne kadar özellikle kış turizmi konusunda Isparta’ya katma değer sağlamaya çalıştıklarını ancak hedef değiştirerek bundan sonra sağlık turizmi konusunda daha aktif olacaklarını açıkladı. Özellikle son yıllarda yabancı turistlerin ilimize olan ilgilerinin de göz önünden bulundurulması ve dünyada 100 milyar dolarlık gibi her ülkenin iştahını kabartan bir sağlık turizmi pastası olgusu bulunduğunu belirten Kılıç, “Sağ gösterip sol vuracağız” dedi.

ISPARTA SAĞLIK KONUSUNDA MARKA BUNU NEDEN KULLANMIYORUZ?

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta’nın son yıllarda sağlık alanında ciddi anlamda markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ve bunu turizm olarak da Isparta’ya fayda sağlayabileceklerini ifade ederek şunları söyledi: “Geçen yıl 11 milyon turist Antalya geldi. Ülke genelinde ise 31 milyon turist gelmiş. 24 milyar dolar turizm geliri elde edildi. Isparta turizm alanında payını artıran iller arasında görünüyor. İlimize gelen yerli turistlerin yanında yabancı turistlerin sayısında da bir artış var. 2012 yılında 250 bin turist ilimize gelmiş bulunmakta.

SAĞLIK TURİZMİNDE ISPARTA’YI HEDEF HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ

Dünyada yeni gelişen bir olgu var. Sağlık turizmi yani 3. yaş turizmi. Sağlık turizminde dünyadaki pasta 100 milyar doları bulmakta. Termal tesisler ve sağlık kuruluşları anlamında birçok turist ülkemizi tercih etmeye başladı. 250 milyon dolar civarında bu alanda girdi söz konusu. Bu anlamda özellikle SDÜ Tıp Fakültesi’nin birçok bölümü bölgede hatta Türkiye’de en iyi olduğunu görüyoruz. İstanbul’dan dahi insanlar tedavi olmaya geliyor. Kamu hastanelerimiz de çok iddialı ve özel hastanelerimiz var. İhtisas hastaneleri yabancılara da özellikle hizmet vermeye başladı. İşte biz sağlık turizminde Isparta’yı bir hedef haline getirmek istiyoruz.

İLK HEDEF ALANYA’DAKİ YABANCI KALICI TURİSTLER

Özellikle Alanya’da yaklaşık 94 ülkeden 20 bin kişiden fazla kalıcı ve geçici yaşayan insanlar var. Sürekli kalanlar ise 35 ülkeden 10 bin kişi. 26 Şubatta Alanya’da yaşayan yabancıların oluşturduğu kültür merkezi üyelerine tanıtım gezisi yaptık. Geçen hafta da Alanya’da yabancılara yönelik birebir görüşmelerde bulunduk. Yabancılarla ilişkilerimizi sıklaştırmak ve 50 yaş üzeri Alanya’da yaşayan bu kitleyi Isparta’ya getirmek istiyoruz. Yaz aylarında sıcaktan dolayı kendi ülkelerine gittiklerini biliyoruz. Isparta’ya gelmelerini ülkelerine gitmemelerini istemiyoruz. Tatillerini burada geçirsinler düşüncesiyle ilişkilerimizi artırmayı planlıyoruz. Isparta’ya geldikten sonra kendileriyle tekrar yaptığımız görüşmelerde hayran kaldıklarını öğrendik. Isparta’da tatillerini geçirmek istiyorlar, turlar düzenlemek istiyorlar. Yaşlıların turizm gezilerini ve rahatsızlıklarını, hastalıklarını Isparta’daki sağlık kuruluşlarından alsınlar diye görüşmeler yapıyoruz. Isparta’ya bir hızlı bakış, Isparta’ya dikkat çekme ve Isparta’yı mercek spot altına almalarını istiyoruz. Sağlık turizmi konusundaki gelirden pay almak istiyoruz. Şu anda zaten hastanelerimize yurt dışından hastalar geliyor. Bunu daha sık daha yoğun daha programlı gerçekleştirmesi konusunda Isparta kendini hazırlıyor. Bu konuyu da zaten SDÜ bünyesinde toplantı gerçekleştirildi. Alanya Belediyesi ile işbirliği yaptık. Mayıs ayında Alanya’da yapılacak çok büyük festivallere bizi davet ettiler. Alanya’dan Isparta’ya bir koridor oluşturmak istiyoruz.

ŞİMDİDEN REZERVASYONLAR YAPILMAYA BAŞLANDI BİLE

Coğrafyamıza hayran kaldılar. Türk kültürünü tanımak istiyorlar. Bu konuda geniş bir anlayışa sahibiz zaten. Şimdiden otellerimize rezervasyonlarını bile yatırmaya başladıklarını öğrendik.

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...