Sütçüler Belediye Başkanı Üstün vefat etti

9 Ağustos 2019 17:42

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören sürücüler Belediye başkanı Mustafa Üstün hayatını kaybetti.  Cenazesi Cuma namazına müteakip Sütçüler Seferağa camiinden toprağa verildi. Cenazeye Vali Ömer Seymenoğlu, AK Parti Isparta Milletvekilleri, İl Yönetimi, siyaset ve iş dünyasından bir çok tanıdık sima katıldı.

Merhuma Allah’tan rahmet, Sütçülerlilere ve Ailesine başsağlığı dileriz.

GÜLE GÜLE BÜYÜK VİZYONER BAŞKAN

2013 yılından bu yana Sütçüler'de ''turizm'' ve ''kırsal kalkınma politikaları'' başta olmak üzere büyük vizyon projeleri hayata geçiren, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile birlikte ''Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM)'' kapsamında önemli kaynak kişilere erişimi sağlayan Sütçüler Belediye Başkanı Mustafa Üstün, büyük bir bakış açısını, büyük düşünmeyi ve vizyon eserlerini/fikirlerini miras bıraktı.

-VİZYONER BAŞKAN GENÇ YAŞTA HAYATA GÖZLERİNİ KAPADI

Sütçüler Belediye Başkanı Mustafa Üstün, 52 yaşında hayata veda etti. Üstün'ün acı kaybı ailesi kadar sevenlerini, Sütçüler'i ve Isparta'yı da derinden üzdü. Zira Üstün yerel yönetim tarafında siyasetçi kimliğinin yanı sıra büyük bir vizyoner bakışı ve Sütçüler'i değiştirecek, dönüştürecek ve kalkındıracak fikirlere de sahipti.

-BU KALP SENİ UNUTUR MU?

Yakalandığı amansız hastalıkla mücadele için hastanede tedavi gören Üstün, daha fazla direnemedi. Üstün, 9 Ağustos Cuma günü doğup büyüdüğü Sütçüler topraklarına emanet edildi

Üstün Sütçüler Merkez Seferağa Camii'nde Cuma Namazı'na müteakip kılınan Cenaze Namazı'nın ardından sevenlerinin gözyaşları içerisinde Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

-TÜM HAYATINI SÜTÇÜLER'E ADADI

1967 yılında hayata Sütçüler'de gözlerini açan Mustafa Üstün ilk, orta ve lise eğitim-öğretimini de burada tamamladı.

Ardından ticarete atılan Üstün, Ak Parti'nin kuruluşu ile birlikte burada görev almaya başladı.

Ak Parti'nin Kurucu Sütçüler İlçe Başkanı olan Üstün son iki dönemdir de Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu. Üstün iki çocuk babası idi.

-TURİZM VE KIRSAL KALKINMA ALANINDA ÖNCÜLÜK ETTİ

Doğal, tarihi, kültürel ve birçok alanda Türkiye'nin bâkir coğrafyalarından biri olan Sütçüler'de tanıtım için önemli stratejiler geliştiren Mustafa Üstün, iz bırakan eserler ortaya koydu.

Sütçüler'in refah seviyesinin yükselmesi, kalkınması, göç olgusunu tersine çevirmek için turizm faaliyetlerine çok inanan Üstün bu doğrultuda yatırımlar gerçekleştirdi.

-BAKA İLE BİRLİKTE BUNGALOV EVLERİ PROJESİ YAPTI

Üstün, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) finansal destekleri ile Bungalov Evleri Projesi hayata geçirdi.

Turizm faaliyetleri bağlamında tanıtım çalışmalarına ağırlık veren Üstün, vizyon projeleri çizdi.

Kırsal kalkınma için vizyon projeleri gündeme getirdi.

-SDÜ'NÜN SOKÜM PROJESİ İÇİN KAYNAK KİŞİLERİN BULUNMASINA DESTEK VERDİ

Yazılı Kanyon, Kelebekler Vadisi, Adada Antik Kenti, Yamaç Paraşütü, Su ve Ekstrem Sporlar başta olmak üzere ''Temalı Turizm'' için çalışmalar gerçekleştiren Sütçüler Belediye Başkanı Mustafa Üstün, kültürel miras için de çalışmalar yaptı

Zira Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin (GSF) ''Somut Olmayan Kültürel Mirasın Tespiti'' (SOKÜM) Projesi kapsamında kaynak kişilerin belirlenmesi için de çaba gösterdi.

-VİZYONER FİKİRLERİ, KALKINMA HAMLELERİNİ VE ESERLERİNİ ''MİRAS'' BIRAKTI

Son iki dönem Ak Parti'den Belediye Başkanı seçilerek yerel yönetim bağlamında hizmet üreten Başkan Üstün, vizyoner fikirlerini, kalkınma hamlelerini ve eserlerini Sütçüler'e miras olarak bıraktı.

Güle güle vizyoner Başkan

İyi ki yaşadın

Bu kalp seni unutmayacak.

 

Bu haber 324 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...