Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Aybatılı’dan bayram mesajı

9 Ağustos 2019 17:45

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

En anlamlı dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramına kavuşmanın sevincini ve huzurunu yaşadıklarını belirten Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

“Asırlardan beri aziz milletimizin inanç ve heyecanla kutladığı, toplumsal kardeşliğin göstergesi olan, dini değerlerin tazelenerek güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı’na ulaşmış olmanın heyecanı içerisindeyiz.

Bayramlar birlik, beraberlik günüdür. Kardeşlik duygularını arttıran, kaynaşmaya vesile olan, yardımlaşma duygularını hareket geçirerek zorda olanları hatırlatan Kurban Bayramı; toplumsal ahenk ve işleyişin manevi vasıtaları arasında yer almaktadır. Ayrıca aziz millet fertleri arasında; kavuşmanın, kucaklaşmanın ve buluşmanın yaşandığı bir dönem olan bayramların, sosyal hayatın nizamı bakımından vazgeçilemez ve yeri doldurulamaz bir özelliği bulunmaktadır.

Dargınların barışacağı, sevinçlerin paylaşılıp çoğalacağı, çaresizlerin hatırlanacağı günler olan bayramlar, milli ve manevi bir değer sistemi olarak milletimizin kültür hazinesinde her zaman var olacaktır. Temennim ve dileğim; bu olumlu duygu ve davranışların sadece bayramlarla sınırlı kalmaması, yılın tüm günlerinde muhterem vatandaşlarımıza hâkim olmasıdır.

Bayramın, yüzyıllarca nice badirelerden geçerek oluşan ve kuvvetlenen birlikte yaşama irademize daha fazla katkı sağlamasını canı gönülden diliyorum.

Mukaddes bayram vesilesiyle tüm Ispartalıların ve esnafımızın Kurban Bayramını en içten duygularımla kutlar, ülkemiz ve milletimiz için yükselişe ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim.”

 

Bu haber 276 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...