Eğirdir’de Belediyenin devraldığı borç 108 milyon TL.

27 Ağustos 2019 15:28

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, fazla personelin değerlendirilmesi ve ek gelir sağlanması amacıyla Belediyeye ait soğuk hava deposunda mantar üretim tesisi kurulacağını açıkladı.

31 Mart seçimlerinde AK Parti’ye geçen Eğirdir’de 5 aylık dönemde iktidar gücünü kullanarak ilçenin görüntüsünü biraz da olsa değiştiren Veli Gök, Belediye ekonomisini krizden çıkarmak için çıkış yolları arıyor. 108 milyon TL’lik borç, 500’den fazla çalışan ile mali yükü oldukça ağır olan Eğirdir Belediyesi’nde farklı farklı projeler gündeme geliyor.

MANTAR ÜRETİM TESİSİ KURACAK

Eğirdir’in projeci Belediye Başkanı Veli Gök, belediyeye ait 2 soğuk hava deposundan birini farklı amaçla değerlendireceklerini açıkladı. Belediyeye ait soğuk hava deposunda 700 bin TL’lik yatırımla mantar üretim tesisi kurulacağını açıklayan Gök, Belediyedeki 60 işçinin burada istihdam edilerek değerlendirileceğini söyledi.

MANTAR TÜKETİMİ ARTIYOR

Türkiye’de mantar tüketiminin giderek arttığını ve bu alanda gelecek gördüklerini kaydeden Gök, “Türkiye’nin yıllık mantar tüketimi 700 bin ton. Şu an Türkiye’de 150 bin ton mantar üretiliyor. Mantar tüketim kültürünün her geçen gün arttığını düşünüyoruz. Eğirdir pazarında eskiden 1 günde çok az mantar satılırdı. Şimdi günlük 3 ton mantar satılıyor. Bu tüketimin arttığını gösteriyor. Buna güveniyoruz. 700 bin TL’lik yatırımla yıllık 700 bin TL kar yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

SARIİDRİS’E DE ÖNCÜLÜK ETMİŞTİ

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, İl Genel Meclisi üyeliği döneminde de Sarıidris Kasabası’nda mantar yetiştiriciliğinin başlamasına ve yayılmasına bugün trilyonlarca liralık ekonomik girdi girmesine vesile olmuştu.

 

Bu haber 366 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...