30 Ağustos Zafer Bayramının Provası yapıldı

29 Ağustos 2019 15:22

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97.yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü münasebetiyle Cuma günü düzenlenecek olan törenin provası yapıldı. 

Başta Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı olmak üzere 40. Piyade Alayında vatani görevlerini yapan askerler ile okul öğrencileri 30 Ağustos Cuma günkü bayramın provasını yaptılar. Tören Bölüğü ve Bando Ekibi'nin hazır olduğu provalarda son hazırlıkların ardından tören geçişi yapıldı. Düzenlenen provaları; Garnizon Komutanlığından bir Albay’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bir Şube Müdürü de yakından takip etti.

PROVASINA BÜYÜK İLGİ

Bayram provası nedeniyle bugün sabah saatlerinden provanın bittiği saate kadar bazı yollar araç trafiğine kapatıldı. Başta provanın yapıldığı Mimar Sinan Caddesi ve Hükümet Caddesi olmak üzere 6 Mart Atatürk Caddesi ve İstasyon Caddelerinde de kısmen belli bir süre araç girişine izin verilmedi. Yine provanın yapıldığı Hükümet Caddesi ve Mimar Sinan Caddesi ve çevresinde polis güvenlik önlemleri aldı. Tören alanından geçiş yapacak vatandaşlara prova bitinceye kadar izin verilmedi ve başka güzergah kullanmaları istendi.

Provalar, askeri tören birlikleri ve motorize ekiplerin Mimar Sinan Caddesindeki yerlerini almasıyla başladı. Vali, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığını temsilen tören aracının, birlikleri selamlamasının ardından askeri bando eşliğinde tören geçidi yapıldı. Provaların ardından kapatılan yollar yeniden araç ve yaya trafiğine açıldı.

BAYRAMIN PROGRAMI ŞÖYLE;

30 Ağustos Cuma günü 97. kez kutlanacak olan Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek çelenk sunma töreni ile başlayacak. Törende çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve istiklal marşı söylenecek. Vali Ömer Seymenoğlu saat 10.15 – 10.30 saatleri arasında Valilik Toplantı Salonunda tebrikleri kabul edecek.

Saat 10.40’da ise Hükümet Caddesi üzerindeki tören başlayacak. Burada ilk olarak Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı halkın bayramını kutlayacaklar. Ardından Saygı duruşunda bulunulacak ve istiklal marşı söylenerek şiirler okunacak.

Garnizon Komutanlığı tarafından görevlendirilecek bir Subay tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ve okunan şiirlerin ardından tören, yapılacak tören geçişi ile sona erecek.

AKŞAM RESEPSİYON

VE FENER ALAYI VAR

Aynı gün akşam ise saat 20.00’de Isparta Askeri Gazino Müdürlüğünde 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu gerçekleştirilecek ve ardından saat 21.30’da Mehteran Eşliğinde Fener Alayı, Senfoni Orkestrası Konseri icra edilecek. Fener Alayı Belediye önünden başlayıp Mimar Sinan Caddesini müteakip Kaymakkapı Meydanı ve Valilik önünde son bulacak.

 

Bu haber 284 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...