“TOZ PEMBE HAYAT ÇİZİYORLAR”

3 Eylül 2019 16:37

Saadet Partisi Isparta İl Teşkilatının Aylık İl Toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Toplantıda AK Parti'ye tarım ve hayvancılık üzerinden yüklenen İl Başkanı Cevat Gençay, "Önümüzdeki seçimde bunlar gitmezse, millet gidecek" diye konuştu.
Parti'nin il başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya partililer yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda parti olarak kurdukları beş ayrı ekiple tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin sorunlarını dinlediklerini anlatan Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Cevat Gençay, parti olarak üretim yapan her köyü ziyaret ederek sorunlarını dinleyeceğiz dedi.
Başkan Gençay, "Biz Saadet Partisi olarak Türkiye'nin bulunduğu bu kriz ortamında halkımızla iç içe olmak için il teşkilatı olarak beş ekip kurduk. Bu beş ekibimizle beraber ilçe başkanlarımızıda alarak köylerimizi ziyeret ediyoruz. Bu ziyaretimizdeki sebep genel merkezimizin hazırlamış olduğu bizimde tarım ve haycancılıkla uğraşanlara ulaştırmamız gereken bu broşür için genel başkanımız basın toplantılarında televizyondaki oturumlarda diyor ki; Allah rızası için bırakın inşaatları yüksek binaları ve otelleri yeter. Tarıma bakın köylüye bakın hayvancılığa bakın sanayiye bakın diye sözü var. Bu sözün altına da bizim söylediğimiz sadece şikayet değil çözüm yollarını 21 madde olarak genel merkez sıralamış. Biz bu broşürleri üretim yapan köylerimiz başta olmak üzere ilçe başkanlarımızla beraber dağıtıyoruz ve şu anda yapmış olduğumuz ziyaretlerde bütün aldığımız raporlara göre köyde yaşayan kardeşlerimiz teşekkür ediyorlar Allah razı olsun diyorlar. Bizim derdimizle ilgilenen sizsiniz diyorlar. Türkiye de bizimle alakası olmayan gündemler televizyonda bahsediliyorken. Siz Saadet Partisi olarak bizim sorunları dile getirmişsiniz bizim önümüze koymuşsunuz her yerde teşekkür alıyoruz ve faaliyetlerimizi de bundan sonra ıspartada üretim yapan her köyü ziyaret ederek devam edeceğiz."
Hükümetin hatalarından ders almadığını vurgulayan Saadet Partisi İl Başkanı Gençay, “Tarım ve hayvancılık bitmiş ama pembe tablo çiziliyor onların yaşadıkları hayatla bizim yaşadığımız hayat çok farklı dedi. Bu hükümet ders almıyor yanlışlarını düzeltmiyor yanlış politikalarını düzeltmiyor neden 18 yıldır iktidarda. Çok başarılı bir adama sormuşlar sen nasıl başarılı oldun, tecrübemle demiş. Peki tecrübeyi nasıl elde ettin?, Doğru kararları alarak demiş. Doğru kararları nasıl aldı? Ölçün ne yanlış kararları alarak onları doğrulttum tecrübe elde ettim demiş ve en sonunda başarılı oldum demiş.
18 yıl arkadaşlar hayvancılık bitmiş köylerdeki şikayetleri duysanız hepimiz rahatsız oluyoruz. Tarım bitmiş kimse yarınından emin değil ama televizyonlara baktığımızda renkli rüyalar çiziliyor sanki biz Türkiye de yaşamıyoruz.Ya bu millet bu Türkiye de yaşamıyor ya da bu ülkeyi idare edenler bu ülkede yaşamıyor. Çünkü onların yaşadıkları hayatla bizim halkımızın yaşadıkları hayatın arasında çok büyük farklar var. 18 yıldır bu tecrübeyi elde etmeleri lazım.Yanlış yaptıkları hataları düzeltmeleri lazım.
Et ithalatının derhal durdurulmasının gerektiğine dikkat çeken Başkan, “Bu hatada devam ederlerde Isparta'da ve Türkiye'de hayvancılık biter. Mesela bizim çözüm önerilerimizden birinci madde ; öncelikle büyükbaş canlı erkek hayvan ve et ithalatı derhal durdurulmalıdır. Durdurulmazsa ne oluyor, bizim köylümüze ve hayvancımıza para gitmiyor. Sırbistan'a gidiyor ve Fransa'ya gidiyor. Tarım Kanunu (bu anayasa maddesi) 21.maddesinde tarıma bütçeden ayrılacak kaynak gayrisafi milli hasılanın yüzde birinden az olamaz denilmektedir. Bu rakam bugünkü rakam 46 milyar tarıma destek verilmesi gerekir anayasaya göre. Peki 2019 da ayrılan pay ne 16 milyar nerde köylümüzün 30 milyarı. Siz ayırmışsınız bunu vereceğiz diye niye vermiyorunuz köylümüze 30 milyarı hayvancımıza verin de o zaman nasıl çalışılıyor görün. Bunun hemen acilen verilmesi.
Devlet hayvansal üretim yapan işletmeleri üretimin her kademesinde desteklemelidir. Destekleniyormuş gibi yapılmamalıdır. Hayvan başına 100 tl veriyor aldımı parayı borcunu kapatıyor başka yere veriyor. Yemi , mazotu, elektriği, gübreyi ucuzlatın. Destek verdiğiniz o zaman görülsün. Şimdi bunu biz dağıttığımızda okuyan köylü kardeşlerimiz diyor ki ; Bizim sorunlarımızı derlemişsiniz toparlamışsınız broşür olarak hazırlamışsınız. Bunu hükümete de iletin bütün Türkiyeye de iletin biz çözüm nasıl olduğunu nerde olduğunu bilelim diyorlar şu broşürleri konken oynuyorken bile bakıyor maddeleri okuyor. Yani biz bu hayırlı hizmetlerde her zaman varız. Bu çalışmalarımız bu broşürlerimiz Isparta'da köylerin tamamı bitene kadar devam edecek. Daha sonra esnafımıza emeklimize sanayicimize yönelik broşürlerimizi dağıtmaya devem edeceğiz. Bizden bunları söyleyip uyarmak, yapması gerekende tabiki hükümet. Ama bu yanlış politikalarını yapmaya devam ederse şunu bilin ki Türkiye'de ve Ispartamızda hayvancılık ve tarım gittikçe geriye gidecek. Biz üretim yapılmasını istiyoruz. Bunun için Saadet Partisi teşkilatları olarak gayret sarfediyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah önümüzdeki seçimde bunları yapmayanlar gider yapanlar gelir diyorum. Zaten bunları gitmezse millet gidecek.”

Bu haber 262 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...