“Türklüğün bedeli kanla ödenmiş bağımsızlık beyannamesi olmuştur”

11 Mart 2013 18:26

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın İstiklal Marşının Kabul yıldönümü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Günaydın Mesajında; Türk Milleti tarihi boyunca hiçbir zaman esaret içerisine girmemiş ve esaret altına girmeyeceğinin bir kanıtı olarak başlatılmış olan kurtuluş savaşı, en son ispatı olduğunu belirtti. Bu uğurda her tarafı kuşatılmış olan bir ülkenin şahlanışının ve tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale destanının da asla unutulamayacağını ifade etti. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün ispatını gösteren İstiklal Marşı’nın önemini bu milletin her zaman hatırlaması gerektiğini vurguladı.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 92. yılını milletçe hürmet ve gururla kutluyoruz.

Büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un derin irfanıyla somutlaşan, vatan ve bayrak sevgisiyle ruh kazanan, milletimizin şanlı ve iftihar edilecek mücadelesiyle zirveleşen istiklalimizin edebi dizeleri, elbette bizim için çok büyük değer ve önemdedir. İstiklal Marşımız, tarihte esarete düşmemiş bir milleti boyunduruk altına alma girişimlerine karşı milli vicdanların direnişini, vatan sevgisinin dirilişini ve yüreklerini diklenişini simgeleştirmiştir.

Yürekleri bağımsızlık için çarpan kahramanlarımızın cephelerde savaşmaya devam ettiği, zaferin henüz gerçekleşmediği bir sırada yazılan bu muhteşem manzume, başarıya olan milli inancın ve kararlılığın ifadesi olmuştur.

İstiklal Marşımız, muhteşem mücadeleyi ruhunda hissederek mısralara döken bir mütefekkirin şahsi hissiyatı ve yalnızca yaşandığı dönemin hatıralarını yansıtan bir eser değil, aynı zamanda ayağa kalkmaya karar vermiş Türklüğün bedeli kanla ödenmiş bağımsızlık beyannamesi olmuştur.

Bu vesile ile İstiklal Marşımızın yazılmasına canları pahasına vesile olan aziz şehitlerimizi, kahramanlarımızı ve bir fazilet ve ahlak timsali olan vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla yâd ediyor, en derin minnet ve şükran duygularımla Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

 

Bu haber 780 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...