IYAŞ Futbol Akademisi İlk mezunlarını verdi

3 Eylül 2019 16:40

Pembe-mavililer, futbol akademilerine katılan 30 genç için sertifika töreni düzenledi. Koordinatör Mehmet Akdülger ise “Çocuklarımızın sayısını 300'e çıkaracağız. Ayrıca sadece yazın değil, kışında çalışmalarımız devam edecek” dedi.

IYAŞ Futbol Akademisi, yaz döneminde kurslarına katılan gençler için bir ödül töreni düzenledi. Pembe-mavilliler, geleceğe yatırım yaparken, gençlere de tüm imkanlarını seferber ediyor.
Sporland Halı Sahası'nda sertifa töreni düzenleyen IYAŞ Gençlik ve Spor Kulübü, gençlere hem sertifikalarını verdi hem de hediyelerini verdi.
IYAŞ Gençlik ve Spor Kulübü Futbol Koordinatörü Mehmet Akdülger, Futbol Akademisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akdülger, “Bu çocuklar bizim futbol akademimizin ilk mezunları. Yaklaşık 30 kişi bu çalışmalara katıldı. 24 Haziran'da başlamıştık ve bu gün sona erdirdik. Çocuklarımız burada futbol, kendileri ave sosyal yaşam adına bir çok şeyi öğrendiler. Belirli bir aşama kat ettiler. Belirli bir periyot ve düzen içerisinde çalıştırdık. Isparta'nın bu tür çalışmalara ihtiyacı olduğunu düşündük. Başkanımız yönetimimiz ve IYAŞ spor olarak futbol tarlası oluşturmak için harekete geçtik. Çocuklarımızın sayısını 300'e çıkaracağız. Ayrıca sadece yazın değil, kışında çalışmalarımız devam edecek. 21 Eylül'de çalışmalarımıza tekrar başlayacağız. Burada bazı çocuklarımız lisansiyer olmaya hak kazandı” dedi.
IYAŞ Gençlik ve Spor Kulübü olarak hedeflerini de açıklayan Akdülger, “Başlangıç olarak hedefimiz çocuklarımızı futbola özendirmek, yeteneklerini üst takımlara, üst gruplara ve Türkiye futboluna kazandırmak; onların iyi bir birey ve iyi bir sporcu olmalarını sağlamak. Futbolda söz sahibi ülkelere baktığımızda bu tür projelerin örnekleri var. Ayrıca çocuklarımız buraya gelince sosyalleşiyorlar. Buraya geldiğinde konuşamayan çocuklarımız konuşmaya ve dertlerini anlatmaya başladılar. Buraya geldiği zaman topa vuramayan arkadaşımız biraz önce ödül aldı. Biz burada çocuklarımızın yeteneklerini geliştirme konusunda eğitim veriyoruz” diye konuştu.

Bu haber 334 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...