Yaz Spor Okullarından 15 bin 125 öğrenci faydalandı

3 Eylül 2019 16:41

Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından geleceğin sporcularını yetiştirmek ve öğrencilerin yaz tatilinde boş zamanlarını değerlendirerek sosyal aktiviteler içinde bulunmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları sona erdi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezi tarafından düzenlenen yaz spor okulları tamamlandı.
2 ay süren yaz spor okullarından 15 bin 125 öğrenci faydalandı. Engellilere yönelik yaz spor okullarında ise 168 özel öğrenci spor yapma imkanı buldu. İlçelerde düzenlenen Yaz Spor Okullar kurslarından ise 2 bin 550 öğrenci faydalandı.
1 Temmuz-30 Ağustos 2019 tarihleri arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve yaz tatili boyunca çocukların sporla iç içe olmalarını sağlayan İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları tamamlandı.
26 spor branşında 70 antrenör, 28 spor salonunda düzenlenen kurslardan 15 bin 125 öğrenci yararlandı. İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve mahallelere kadar yaygınlaştırılan ücretsiz İl Spor Merkezleri Yaz Spor okulları oldukça başarılı ve verimli geçti. Gençlerin ve çocukların yaz aylarını kötü alışkanlıklardan uzak durmaları hedeflenen yaz okullarında arkadaşlık ve dostluk çerçevesinde öğrenciler, spor dolu bir yaz geçirdi.
ENGELLİ ÖĞRENCİLERİMİZ UNUTULMADI
Öte yandan İl Spor Merkezleri Yaz Spor okullarında, engelliler öğrencilerde unutulmadı. Engelliler İl Spor Merkezlerinde görme engelli, bedensel engelli, işitme engelli ve özel sporcular olmak üzere farklı branşlarda ücretsiz kurslar verildi. 168 öğrenci Engelliler İl Spor Merkezi kapsamında açılan kurslardan faydalanma şansı buldu.
HEM KUR'AN ÖĞRENDİLER, HEM SPOR YAPTILAR
İl ve İlçe Müftülükleri işbirliğinde yaz Kur'an kurslarına katılan öğrenciler sportif faaliyetlere de yönlendirildi. Kur'an kursuna katılan 2 bin 500 öğrenci farklı spor branşlarda eğitim aldı.
İLÇELERDE YAZ OKULLARI
Atabey, Gönen, Senirkent, Uluborlu, Keçiborlu, Sütçüler, Yalvaç, Şarkikaraağaç, Eğirdir, Gelendost Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüklerinde de yaz spor okulları dolu dolu geçti. Belirlenen 10 farklı branşta açılan ilçe kurslara 2 bin 550 öğrenci katılım gösterdi.
İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları döneminde en fazla katılımla ilgi gören ilk 5 branş şöyle;
“1- BASKETBOL (2.969), 2- CİMNASTİK (1.460), 3- FUTBOL (1.458) 4- YÜZME (1.216), 5- VOLEYBOL (1.183)”
İl Spor Merkezleri ve İl Engelliler Spor Merkezleri Yaz Spor Okullarının sona ermesinin ardından değerlendirmede bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, "Okulların tatil olması nedeni ile 05-18 yaş aralığında bulunan çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla yapılan İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları 26 branşta hizmet vermiştir. 2 aylık Yaz Spor Okulları sürecinde çocuklarımız hem eğlendi, hem spor yaptılar. İl Spor Merkezleri ve İl Engelliler Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları Kurslarımızda il genelinde 15 bin 125, ilçelerimizle birlikte toplam 17 bin 675 öğrencilerimize 70 antrenör, 28 spor salonu, 26 farklı branşta kurslar düzenledik. Son yılların en yoğun katılımla gerçekleştirilen Yaz Spor Okullarımızı sorunsuz bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği sağlayan başta Sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu, ilimizin değerli yöneticilerine, bizlere güvenen değerli ailelerimize ve il müdürlüğümüz personelimize, antrenörlerimize teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
DÖRT MEVSİM SPOR
İl Müdürü Murat Gevrek okulların açılmasıyla birlikte ücretsiz spor kurslarına dört mevsim devam edeceğini söyleyerek, “Spor yapmak isteyen çocuklarımızı, gençlerimizi ve hatta onların ailelerini İl Müdürlüğümüze bekliyoruz” dedi.

Bu haber 375 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...