“Isparta için MEYVEBİRLİK şart”

10 Eylül 2019 15:46

Ak Parti Milletvekili Gökgöz, Meyvebirliği’nin Isparta için gerekliliğindeki ısrarını sürdürdü, somut adımların atılmaya başladığını ifade etti.

AK Parti Isparta  Milletvekili Mehmet Gökgöz, Meyvebirliği’nin kurulması için yapılan çalışmaları anlattı. Gökgöz, şöyle konuştu: “Meyvebirliği’nin adımlarını atıyoruz. Kaliteli ürünü yakalamak ve pazarlamanın yolu Meyvebirlik’ten geçiyor. Ürünlerimizin paketlenmesi, seçilmesi ve sigortalanması açısından bu birlik çok önemli. Ürünlerimiz değerinde satılmalıdır. Tarım İl Müdürlüğümüz üreticileri bilgilendirecek. En iyi örnek Gülbirlik. Basmakçı’da yumurta Birliği böyle çalışıyor. Isparta için Meyvebirlik şart. Tüm meyvelerimizi pazarlamamız Paketleyeceğiz, dolaba atacağız. Altyapımız hazır. Soğuk hava depolarımız var. Üreticimiz yılda 20-25 milyon TL dolandırılıyor. Az değil. Ürün para edecek, vergilendirilecek. Üreticinin üretenin yanındayız.

TASNİFLEYECEĞİZ

PAKETLEYECEĞİZ

Meyvebirlik amacı üreticiyi kayıt altına almak bunla beraber TARSİM kapsamına almak. İhracatçılar sınıandırılmış ürün istiyor. Kalibreleri var. Tasnifleyerek, paketleyerek 1. Sınıf ürün yapalım. Ürünümüzü en iyi fiyata satacağız. İyi ürünü , iyi satıcı alır. Kötü ürünü kötü satıcı alır.  Sınıflandırdığımız her ürüne fiyat belirleyeceğiz.

VALİMİZ TOPLANTI YAPACAK

Sayın Valimiz, Tarım il müdürlüğü vasıtasıyla kaymakamlar, muhtarlar, il genel meclisi üyelerini bilgilendireceğiz. Mevcut kooperatiflerimize üyelik davetimiz olacak. Birliği böyle kuracağız. Ticaret Borsamızla işbirliği yapacağız. 2020’de üretilecek meyveyi birlik vasıtasıyla pazarlamak amacındayız.

YILDA 20 MİLYON

DOLANDIRILIYOR

Ürün para etmeyince bize hesap soruluyor. Satılınca bize birşey diyen yok. Birlik aracılığıyla meyvede ihracat açılıyor. Zincir mağazalar bizden mal almak için sıraya girecekler. Ispartalı büyük firmalar da bizimle aynı fikirdeler. Meyvebirlik, 20-25 milyon TL’nin dolandırılarak Isparta’dan kaybolmasına gönlümüz razı değil. Önümüzde Gülbirlik gibi iyi bir örnek var.”

Bu haber 230 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...