Görme Engelliler Yükselme Ligi Isparta’da Başladı

10 Eylül 2019 15:49

Görme Engelliler Spor Federasyonunun 2019 yılı faaliyet programında yer alan B1 Futbol Yükselme ligi müsabakalarına Isparta ev sahipliği yapıyor.

Görme Engelliler B1 Futbol Yükselme ligi müsabakalarında heyecan başladı. Hafta sonu saat 13.00’te Milli Egemenlik Stadyumunda açılış töreni yapıldı.

Görme Engelliler Spor Federasyonunun 2019 yılı faaliyet programında yer alan B1 Futbol Yükselme ligi müsabakalarına; Malatya Gençlik Görme Engelliler Spor Kulübü, Kayseri Erciyes Görme Engelliler Spor Kulübü, Çanakkale Altınokta Körler Spor Kulübü ve Ankara Aktif Gençler Görme Engelliler Spor Kulübü olmak üzere dört takım katılıyor.

Isparta’nın B1 Futbol müsabakalarına ev sahipliği yaptığını belirten Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Isparta İl Temsilcisi Ecir Tülcan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Türkiye Görme Engelliler Federasyonunun müsabakaları Isparta’da yapmaları bizim için çok önemliydi. 4 takımın mücadele edeceği ve dört gün sürecek müsabakalar bugün itibariyle başlamış bulunmaktadır. Müsabakalar sonunda 2 takım bir üst lige çıkacak. Bizlere bu turnuvanın düzenlenmesinde yardımcı ve destek olan herkese teşekkür ediyorum ve turnuvaya katılan takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

SAYYIDAN; “YÜKSELME MAÇLARINI

ISPARTA’DA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Müsabakalar sonrasında iki takımın bir üst lige çıkacağını belirten Türkiye Göme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan; “Güzel ilimiz Isparta’da B1 Futbol Yükselme grup maçlarımızı gerçekleştiriyoruz. Isparta, Görme Engelliler Federasyonu için çok önemli. Bizler Isparta’yı önemsiyoruz. Grup maçlarının centilmence geçeceğine inanıyorum ve kulüplere başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

TURNUVA SONUNDA İKİ

TAKIM BİR ÜST LİGE YÜKSELECEK

4 görme engelli takımın mücadele edeceği müsabakaların sonunda iki takım bir üst lige çıkacak. Centilmence mücadelelerin olacağı maçlarını keyifle izleneceği belirtiliyor.

Yapılan törenin ardından, turnuvanın ilk maçı olan; Malatya Gençlik Görme Engelliler Spor Takımı ile Kayseri Erciyes Görme Engelliler Takımı arasındaki maçı Türkiye Göme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan ile Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Isparta İl Temsilcisi Ecir Tülcan ve diğer davetliler birlikte izledi.

 

 

Bu haber 281 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...