“Varlık sebebimiz vatandaşlarımızın konfor ve refah seviyelerini artırmak”

10 Eylül 2019 15:50

TBMM Başkanvekili AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kanal 32 televizyonunda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanvekili  Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç , Kanal 32 televizyonunda gazeteci Şakir Aksöz’ün hazırlayıp sunduğu Ne var ne yok programında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu, belediye seçim sonuçlarını değerlendiren Bilgiç, “Isparta da güzel bir sonuç aldık. Yıllar sonra yerel idare ile merkezi idare yönetim birlikte çalışıp, Isparta’nın sorunlarına birlik de çalışıp, çözüm bulacak bir yapıya kavuştu. Ben Ispartalı hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum.  Tüm seçilen arkadaşlarımın da hayırlı işler yapacağına inanıyorum” dedi.

480 BİN KİŞİ KAPASİTELİ YENİ ARITMA GELİYOR

Kötü koku sorununda azalma olsa da belediye arıtmasından kaynaklanan kokunun devam ettiğini aktaran Bilgiç “ Deri organize sanayi olarak kalsaydı burayı yapılabilmesi ve çalıştırabilmesi mümkün değildi. Biz arkadaşlarımla karmaya çevirmek için çok uğraş verdik. Yaparken zorlandık. Sonunda başardık. Sonrasında gördük ki ciddi koku sorunu var. Bununla ilgili bir proje yapıldı, maliyet belirlendi. Bir kısmını ortaklar,  büyük bir kısmını BAKA üzerinden karşılayabiliriz dedik. Yola çıktık ve tamamladık. Artık burada koku sorunu kalmadı. Sadece organize sanayi atıklarının da taşınması gerekiyordu. Bu esnadan bir günlük kötü koku ile maruz kalındı. Bu bir daha olmayacak son kez oldu. Birde Isparta’da arıtmadan kaynaklanan bir koku da var. Isparta’nın arıtması da yeterli değil.  Biz bu konuyu zamanın da belediyemize daha önce bildirdik. Ama onlar bu konuyu gündeme almak istemediler. Neticede Çevre Bakanımız geldi, gördü. Şuan ki 120. Bin kapasiteli yerin büyütülerek 480 bin kişi kapasiteli olacağı müjdesini verdi. Yani 50 milyonluk bir yatırım ile Ocak ayında çalışmaya başlamış olacağız.

İKİ YIL İÇİNDE 2500 TOKİ KONUTU TAMAMLANMIŞ OLACAK

Çevre Bakanımız Millet Bahçesi yatırımı talimatlarını da verdi. Çalışmalarını başlattılar.  Yeri gelmişken birde TOKİ’ ye değinelim. Yeni düzenlemeler yapıldı. Burası 1000 konuta çıkıyor. Yazışmalar başladı. Eski Gülkent Hastanesi’nin bulunduğu alana da 1500 kişilik bir yatırım daha istedik. Arazinin devir işlemleri de başladı. 2 yıl içinde 2500 konut tamamlanmış olacak. Bununla yetinmeyeceğiz bizim hem emeklilerimize, hem de dar gelirli esnafımızı sözümüz var. Yer arayışımız sürüyor. Uygun arazi bulunduğunda buralarda konut yatırımlarımız zaman içinde olacak” diye konuştu.

ISPARTA BURDUR DOSTLUK YOLU ‘HAYALİMDİ’

Isparta Burdur dostluk yolu için ‘hayalimdi’ diyen Bilgiç, ulaşım ve köylere hizmet konusunda şu açıklamalarda bulundu : “Benim hayalimdi bu yol. Burası Özel İdare alanındaydı. Karayollarına devrini sağladık. Yolun yapımı başladı. Geçende yolu inceledim. Karayolları Müdürü de Isparta’ya ziyaret de bulundu.  Bizde onları Ankara da ziyaret ettik ve uzun uzun konuştuk. İnşallah kısa zamanda tamamlanacak.  Çünür Otogar kavşağında bir üst geçit meselesini de anlattık. 2020 projelerinde yer alacak. Kolçelik kavşağı da gündemde ama öncelik Çünür de olacak. Şehir Hastanesi geçidi için temelleri kazılmaya başlandı. 2- 3 ay içinde biteceğini zannediyorum. Biliyorsunuz burası asansörlü bir geçit olacak. Tabi asansörlerin gelişi takılışı biraz yapımı uzatabilir.  Köy yollarımıza 15 ay gibi bir süre de 400 km sıcak asfalt atıldı.  Bu yılki planlamaya göre 130 km asfalt çalışmaları devam ediyor. Bu doğrultuda kaynak kalırsa devam edeceğiz. İçme suyu alamayan 117 köyümüze güneş enerji sistemi kurduk. Bu vatandaşlarımızı cazibeli su alamadıkları için verdikleri elektrik masrafından da kurtarmış olduk. Bizim varlık sebebimiz vatandaşlarımızın konfor ve refah seviyelerini artırmak.  Önümüzdeki 4 yıl içinde hedefimiz tüm köy yollarını sıcak asfalt ile buluşturmak.  Kapalı devre sulaması kapsamında 5 kapalı devre sulama sistemimiz var. Atabey ‘deki sistemin işlemleri tamamlandı. Dış yatırım bu işi üstelendi. Diğerleri ile ilgi projeler bitmek üzere. Isparta’nın başka çaresi yok. Bu sistem bize zenginlik katacak ve israfı önleyecek.  Dereboğazı duble yol projesi için 3-4 milyar liralık yatırım gerekiyor. Arkadaşlarımız buraya çalışıyor. İhalemiz yapılacak”

“HAYALİM ÖĞRENCİ ŞEHİR BÜTÜNLEŞMESİNİ SAĞLAMAK”

ITKM’de önemli gelişmeler katedildiğini aktaran TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Burada önemli olan bir iradenin ortaya konmasıydı. Benim Şükrü Başdeğirmen’e başkanlığı açıklandığında ilk söylemim. ITKM’nin tamamlanmasını sağlaması oldu. Çünkü vatandaşımızın bu konuda çok büyük bir beklentisi var. TMSF ile görüşüldü. İmzaların atılmasını bekliyoruz” dedi. 

Üniversitelere de değinen Bilgiç, “Bu yıl kayıtlarımız Türkiye’nin ortalamasının çok çok üstünde.  Yüz de yüzü yakalayacağız. Bununla ilgili yatırımlar devam ediyor. Yurt yapmaya devam edeceğiz. Araştırma kapasitelerinin artırılması, bütçe güçlenmesi, yatırım tespiti konusunda desteklerimiz devam edecek. Eski devlet hastanesinin yeri ISUBÜ ye tahsis edildi. Benim hayalim öğrenci şehir bütünleşmesi. Bu devir işi de bunu sağlayacak. Gerçek bir üniversite şehri olmamızı sağlayacak” dedi.

ASFALTSIZ KÖY KALMAYACAK

15 ay gibi bir süre de köy yollarına 400 km sıcak asfalt atıldı.  Bu yıl 130 km asfalt çalışması devam ediyor. Önümüzdeki 4 yıl içinde hedefimizi tüm köy yollarını sıcak asfalt ile buluşturmak. İçme suyu alamayan 117 köyümüze güneş enerji sistemi kurduk. Bu vatandaşlarımızı cazibeli su alamadıkları için verdikleri elektrik masrafından da kurtarmış olduk. 

DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Ispartaspor’un durumuna ilişkin değerlendirmede bulunan Bilgiç, “Isparta’nın spor konusunda bir açlığı var. Şehrin bir futbol kulübüne ihtiyacı var. Denedik farklı etkenler vardı. Isparta spor amatör ve çarpık bir lig de yarışıyor. Ama 3 lig yolu da buradan geçiyor. Bu kulübe hepimizin desteği gerekiyor. Emre spor da desteklenmeli diğerleri de destek görmeli. Gençlerimiz için bunları desteklemeliyiz. Bal ligin de gelirimiz olmadığı için maddi desteğe ihtiyacımız var. 3. Lig de böyle değil orada desteğiniz ve paranız oluyor. Profesyonel liglere geçebilmek için maddi destek şart takımımıza” diye konuştu.

TURİZMDE ZİHNİYET DEĞİŞİMİ ŞART

Son olarak turizm konusunda da görüşlerini açıklayan Bilgiç, “Gül ve lavanta da görüşümüzü ve alt yapımızı değiştirmeliyiz. Yoksa burada üstünlüğümüzü yitireceğiz. İstanbul, Denizli, Uşak, Konya, İzmir çalışıyor potansiyel fark edildi.  Bizim de bu noktada bir yol sorununu çözmemiz lazım. Orada ki satılan ürünün kalitesi, yeme içme ve konaklama hizmetlerini kaliteli hale getirmemiz gerekiyor. Alt yapı olarak yapılacak çok iş var. Zihniyet değişimi şart.  Baktık mı bütün ovayı mor veya pembe görülecek bir alan olmalı.” dedi

 

 

Bu haber 259 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...