“Örnek kulüp olacağız”

21 Eylül 2019 12:23

Emrespor Kulüp Başkanı Ozan Gezer, şu ana kadar sportif başarının yanı sıra Emre Akademi, altyapı, tesisleşme ve sosyal projeleriyle bölgenin en çok konuşulan ekibi olduklarını söyledi. Kırmızı-siyahlılar, şimdi de basketbol takımı kurmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz yıl Isparta 1. Amatör Futbol ve U-19 Liginde şampiyon Emrespor'un hedefi büyük. Gezer, şu ana kadar sportif başarının yanı sıra Emre Akademi, altyapı, tesisleşme ve sosyal projeleriyle ses getiren bir takım olduklarını söyledi.
Başkan Gezer, kulübün kendi yağıyla kavrulaması için de çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.
İşte Başkan Gezer'in açıklamaları:
“Biz 2017-2018'de Emrespor'u kurarken Isparta'nın en büyük sosyal ağı olarak kurduk. Sadece bir takım olarak değil; Isparta'yı birleştirici bir faktör olarak kurduk. Bu konuda da bir sezonda başarılı olduğumuza inanıyorum. Artık Türkiye çapında tepkiler almaya başladık. Türkiye genelinde ismimiz duyulmaya başladı ve bununda çok güzel geri dönüşleri oluyor. Geçen sene Emrespor'un farkındağı azken, bu sene çok büyük farkındalıklar yaşıyoruz.
Birinci lig hedefi olan bir takımız. Başlarken biz sekiz senelik bir süreç koymuştuk. Biz her zaman bir kulübün maddi anlamda kendi sistemini çözmeden başarılı olamayacağına inandık. Diğer bir deyişle dökme suyla değirmen dönmez. Bunun için yönetici arkadaşlarımızla çalışmalarımız devam ediyor. Elimizden geleni yapıyoruz ve çok başarılı olacağımıza da inancımız tam.
Sadece futbol da başarılı olması ve yeteneği olması yeterli değil. Bu nedenle ilk sene spor tesisleri ve dershaneler kurduk. Sağlam bir alt yapı kurduk; Emre Akademi'yi kurduk. Emre Akademi Ispartalı tarafından pek benimsenmese de Türkiye'de bir rol modeldir. Tabi Emre Akademi'nin değeri ilerleyen zamanlarda daha net anlaşılacaktır. Emre Akademi'de şu an altmış çocuğumuz yaz okulu harici dersler görüyor; ingilizce, drama, matematik. Böylelikle futbol ve okul aşamasını birleştirmiş oluyoruz. Hocalarımıza da teşekkür etmek gerekiyor. Bir çok hocamız gönüllü olarak ders veriyor bu da bizi çok mutlu ediyor. Bir senemizi tesisleşmeyle geçirdik ve bu sene bunu meyvelerini almaya başladık. Yaz okulunda 3000 çocuğumuz vardı. Bu çocuklarımız ücretsiz olarak sahalarımızda top oynadılar, yüzme dersleri aldılar. Biz çok yönlü bir kulübüz. Örneğin geçen sene aylık çıkan ve dağıtımı yapılan bir gazetemiz vardı; yani kendi basın ağımızı da kurmaya başladık.
“BİZ BU ŞEHRİN TAKIMIYIZ”
Ispartalının mahalle takımı ve şehir takımı algısını değiştirmemiz gerekiyordu çünkü biz bu şehrin takımıyız. Baktığımız zaman İstanbul'da ki takımların hepsi birer semt takımıdır.Bu konuya böyle bakmak gerekiyor. Bizim hedefimiz Isparta'nın başarılı olması. Şu an Isparta'nın en azından 2. Ligde oynayan bir takımının olması gerekiyor. Bizi en çok sevindiren şey Isparta'dan çok büyük bir taraftar kitlesi almış olmamız. Büyük bir kaynaşma ortamı oluştu.
Bizim mahallemizde her maça gelen 300-400 arası çocuğumuzdan oluşan çekirdek bir seyirci kitlemiz var. Bunlar her maça gelmeye başladı. Bu sene Kamile Gürkan okuluyla bir anlaşma yaptık ve 600 çocuğumuzun okula Emre Spor formasıyla girişi için izin aldık. Bu sene Emre spor formalarıyla okula gelebilen çocuklarımız okula başlayacak ve onların forma sponsorluğunu biz yapacağız. Herkes takımına inanmaya ve güvenmeye başladı. Çünkü geçen sene 1. Amatör'de şampiyonluk yaşadık, U 19 da şampiyonluk yaşadık, ve son uzatmada da bal ligini kaçırdık. İnşallah bu sene bal liginde olacağız ve inşallah Isparta sporda 3. lige çıkar. Onlar üstten gider; biz alttan gideriz ve iki takımın harmanlanmasıyla güzel bir durum ortaya çıkar.
“100 LİRAYA 1 SENE KOMBİNE BİLET”
Forma satışlarımız store üzerinden devam ediyor; dileyenler buradan formalarımızı temin edebilir. Biliyorsunuz ki amatör kulüplerde maç girişlerinde ücret alınamıyor. Biz de bir kampanya başlatarak yüz liraya bir sene kombine bilet dedik ve üç yüz dört yüz kişilik alım oldu. Geçen seneye kıyasla çok iyi gidiyoruz. Çok parayla çok iş olmaz; biz az paraya az parayla güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Yapabildiğimizi de geçen sene herkes gördü. Bu sene üniversite de yaptığımız taramalar sonuç verdi. Oradan öğrenci aldık ve şu an ki takımız çok iyi.
“BASKETBOL TAKIMI DA KURACAĞIZ”
Geçen sene Emre sporun yaptıkları küçümsenemez. Biz geçen sene altı okulumuza sponsor olduk. Çocuklarımızın futbol topları ve ayakkabıları yoktu, kale direkleri, formalarını yaptırdık ve devam edeceğiz. Tarihte ilk defa bir amatör kulüp sponsor aramıyor ve sponsor oluyor. Bu sene ki programımız arasında milli sporculara sponsor olmakta var. Milli sporculara da desteğimiz sürecek. Bunları tek çatı altında toplama niyetindeyim. Ayrıca ben bal liginde olan bir takımın bir basketbol takımının da olması gerektiği kanaatindeyim. Allah nasip ederse ve bal ligine çıktıktan sonra altta bir basketbol takımı da oluşturacağız ve bu ağı genişleteceğiz. Biz ikinci üçüncü lige çıktığımızda herkes alt yapı sorunu çözülmüş bir takım görecek. Bu yönde çalışmalarımıza da devam ediyoruz.”

Bu haber 288 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...