Isparta Genç İşadamları Derneği Başkanı Barış Gümüş:

“Burdur Lavanta Turizmini kendine çekme çabasında”

24 Eylül 2019 17:26

Isparta Genç İşadamları Derneği Başkanı Barış Gümüş, Burdur Valiliği'nin lavanta turizmini kendi şehrine çekme çabasında olduğunu iddia ederek “Isparta, Kuyucak'ta başlayan lavanta turizmini alternatif turizm faaliyetleri ile desteklemeli” diye konuştu.

“Kuyucak'tan Salda'ya Lavanta Yolu Projesi”ne ilişkin farklı görüşler ortaya atılıyor. Kozmetik sanayicisi olan Isparta Genç İşadamları Derneği Başkanı Barış Gümüş, lavanta turizminin Isparta'dan koparılıp sadece Burdur odaklı düşünülmesi ve tasarlanmasına karşı çıktı. Bölgede lavanta turizminin Kuyucak Köyü ile başladığının altını çizen Gümüş, “Burdur Valiliği, Salda'ya kadar lavanta yolu projesi ile lavanta turizmini kendi bölgesine çekmek istiyor. Lisinia bölgesi ve Salda yolu üzerinde devasa lavanta bahçeleri kuruluyor. Burdur, lavanta turizminin merkezi olmak istiyor. Isparta, lavanta turizmini bölgeye kazandırmıştır ve bırakmamalıdır” dedi.
“EĞİRDİR GÖLÜ DEVREYE SOKULABİLİR”
Keçiborlu Kuyucak Köyü'nün tek başına turizm için yeterli olmadığını belirten IGİAD Başkanı Gümüş, “Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve bölgemizin idarecileri bu konuda çalışma yapmalı. Kuyucak tek başına turizm için yeterli değil. Altyapısı desteklenmeli. Alternatif turizm alanları oluşturulmalı. Eğirdir Gölü devreye sokulabilir. Isparta da Kuyucak'tan Eğirdir'e bir yol açabilir. Kuyucak lavanta turizmini genişletebilir, büyütebilir” diye konuştu.

Bu haber 294 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...