ÜRETEN KADINLARIN LOKOMOTİFİ…

30 Eylül 2019 14:58

Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Fatma Çevikbaş, üreten kadınlar zincirinin lokomotifi. Güneykent’te kadın kooperatifinin kuruluşuna öncülük eden Çevikbaş, İslamköy üretici kadınlar, kanserli hastalar, zihinsel engelli bireyler ile huzurevi sakinlerine de kurs veriyor.

                Güneykent’te dönemin Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün ile birlikte Gül Kadınlar Kooperatifi’nin kuruluşuna imza atan ve kadınların üreterek evlerinin ekonomisine katkı sağlamasını sağlayan Fatma Çevikbaş, Gönen Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi. Gönen HEM üzerinden Güneykent Gül Kadınlar Kooperatifi’nde kadınlara yönelik açılan kurslar sayesinde yöresel hediyelik eşya sektörüne çok önemli katkılar sağlanıyor. En önemli ürünleri ise gül bebekler. El yapımı, gül toplayan bebekler hediyelik eşya sektörünün en çok ilgi gören ürünleri arasında. Geri dönüşüme yönelik çalışmalar da yapan Fatma Çevikbaş, kasabalı kadınların üretip-kazanmalarına destek oluyor.

                Usta Öğretici Fatma Çevikbaş, sadece Güneykent Gül Kadınlar Kooperatifi üyelerine destek vermiyor. Atabey Halk Eğitim Merkezi üzerinden de İslamköy’de üretici kadınlara yönelik çeşitli kurslar açıldı. Çevikbaş, bu kurslarda İslamköylü kadınlara Cumhurbaşkanı Demirel’in fötüründen magnet ve anahtarlık yaptırılmasını öğretti.

                Fatma Çevikbaş, dezavantajlı gruplara yönelik de sosyal faaliyetlerde bulunuyor. Herhangi bir görevlendirme olmamasına rağmen Çevikbaş, kanserli hastaları biraraya getiren KANSEV’de, Karınca Zihinsel Engelliler Derneği’nde ve Eğirdir Huzurevi’nde haftada bir gün gönüllü olarak ders veriyor. Çevikbaş, buralarda da çeşitli ürünlerin yapılmasını öğretiyor.

                Fatma Çevikbaş, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun el sanatları ve hediyelik eşya sektörünün markalaştırılması ve pazarlanmasına yönelik projesinde de aktif rol oynuyor.

 

Bu haber 243 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...