Yönetim ve Organizasyon Doktora Programı Öğrencilerini Bekliyor

30 Eylül 2019 15:13

SDÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı altında Yönetim ve Organizasyon Doktora Programı öğrencilerini bekliyor. Öğrencilerin programla birlikte yönetim ve organizasyon becerilerini artırmaları hedefleniyor.

2019-2020 Bahar Yarıyılında eğitime başlayacak Yönetim ve Organizasyon Doktora Programıyla birlikte öğrencilerin edinecekleri bilgi birikimine uluslararası standartlarda katkı sağlanacağının altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Tahsin Akçakanat, “Böylece öğrencilerimizde araştırma potansiyelini artırırken bu yeteneği ileriye dönük olarak edinmelerini amaçlıyoruz.” diye konuştu.

YÖNETİM VE ORGANİZASYON ALANINDA UZMANLAŞMA

Akademik olarak öğrencilerin teori ve yöntem açısından bilgi ve birikimlerinin güçlendirileceğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Akçakanat, derslerin yürütülmesinde araştırma projelerinin yanı sıra örnek olay çözümlemesinin de ön plana çıktığını ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Akçakanat, “Bu program, yüksek lisans derecesini İşletme (Yönetim ve Organizasyon) alanından almış, akademik kariyer yapan ya da bir kurumda çalışan ve iş deneyimi olan adaylara yöneliktir. Kamu ve özel sektörde nitelikli iş gücü kazandırmayı hedefliyoruz temel olarak. Amacımız bu alanda yüksek lisans yapmış olan adayların elde ettikleri kuramsal alt yapının ve deneyimin niteliğini arttırarak adayların tüm yönetim organizasyon becerilerini kazanmalarını sağlamak.” dedi.

ÖĞRENCİLERİN ANALİTİK VE ELEŞTİREL DÜŞÜNME BECERİLERİ GELİŞTİRİLECEK

Alanında uzman akademisyenler eşliğinde alınacak olan doktora eğitiminin öğrencilerin analitik ve eleştirel düşünme ve belirli alanlarda uzmanlaşma becerilerinin geliştirileceğine dikkati çeken Dr. Öğr. Üyesi Tahsin Akçakanat, “Kamu ve özel sektörde yönetim ve organizasyon bölümünde görev alan yönetici ve çalışanların kariyerleri, öğrenimleri ve niteliklerini geliştirerek daha donanımlı bir birey olmalarına imkan sağlıyor.” şeklinde konuştu.

ALAN DERSLERİ

Program öğrencilere dönem içerisinde “Örgüt teorisi”, “örgütsel davranış”, “stratejik yönetim” gibi yönetim ve organizasyon alanındaki temel derslerine ilave olarak “bilim felsefesi”, “metodoloji ve veri analizi” dersleri veriliyor.

Bu haber 234 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...