Mezat geleneği Tarihi Konakta yaşatılıyor

4 Ekim 2019 18:16

Tarihi Gül Köşkü’nde yapılan eski eşya mezatı, koleksiyonerlerin gözdesi olacak. Kış ayları boyunca her Çarşamba akşamı saat 20.00’de başlayacak mezatların ilki gerçekleştirildi. Mezatçı Turan Hayta’nın organize ettiği mezatta, başta eski paralar olmak üzere pek çok eşya yeni sahibi buldu. 

Mezat kültürü, günümüzde giderek artmaya başladı. Geçmiş tarihlerde büyük ilgi uyandıran mezatçılık, Isparta’da da anlamını bulmaya başladı. Halen 5 mezatçının organize ettiği bu kültürün birine El Ele Derneği Gül Köşkü ev sahipliği yapacak.

Çarşamba akşamları koleksiyonerleri bir araya getirecek olan bu mezatı düzenleyen Turan Hayta, “Mezat bizim yaşam tarzımız. Atalarımızın, büyüklerimizin kullandığı eşyaları yeniden gün yüzüne çıkarmak ayrı bir keyif. Mezata çıkartılan eşyaları koleksiyonerler topluyor ve meraklılarına açık artırma usulü satıyor. Böylece eski değerler yeniden gün yüzüne çıkmış oluyor. Biz de bu kültürü yaşatmak üzere bir araya geldik. 250 civarında takipçimiz var ve bu sayı her geçen gün artıyor. İlgi gösteren, koleksiyonuna yeni değerler katmak isteyen herkesi her Çarşamba akşamı mezatımıza bekliyoruz” dedi.

Mezata ev sahipliği yapan El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın da “Kültürümüz çok zengin. Günümüzde eski eşyalara, hayat hikayelerine verilen önem de giderek artıyor. Biz de dernek olarak eski ve yeni buluşmasına destek olmak istedik. Derneğimiz bir sivil toplum kuruluşu olduğu için sosyal projelerde yer almak bizim görevimiz. Günlük koşuşturmadan bir nebze de olsa uzaklaşmak isteyen, hobi edinmek isteyen ya da bu işe merakı olan herkesi köşkümüze bekliyoruz” dedi.

Bu mezatta eski paraların yanı sıra, takı ve süs eşyaları, ev dekorasyonu, araç ve gereçlerinden oluşan pek çok obje yeni sahibini buldu.

Bu haber 246 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...