“Halk dürüst belediye başkanı istiyor”

11 Mart 2013 18:35

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta’nın nabzını tutmak amacıyla 300 kişi üzerinde anket yaptı. Ankette vatandaşa 9 soru soruldu. Ortaya çıkan en dikkat çekici sonuç ise vatandaşın belediye başkan adayı olarak görmek istediği kişideki en büyük özellik % 47 ile dürüst olması. Bir diğer çarpıcı sonuç ise vatandaşın “Aday yabancı olabilir” demesi.

CHP İl, Merkez İlçe ve Kadın Kolları Yönetimi geçtiğimiz hafta içinde eğitim çalışmaları sürecinde 3 gün süren bir anket çalışmasına imza attı. İl Başkanı Vedat Şenol, 3 günde 300 kişiye 9 soru sorduklarını belirtti. Anketten çıkan çarpıcı sonuçları Isparta Gazetesiyle paylaşan Şenol, bu sonuçların partinin siyasi çalışmalarını da doğuran etkileyeceğini bildirdi.

İŞTE SORULAN 9 SORU

Çeşitli eğitim çalışmaları sürecinde çeşitli gruplar kurarak sokağa çıktıklarını ve 6 kişilik gruplar oluşturduklarını belirten Şenol, vatandaşa şu soruları sorduklarını ifade etti: “İlk gün;  Türkiye Avrupa Birliği’ne (AB) girmeli mi girmemeli? İmralı görüşmeleriyle terörün biteceğine inanıyor musunuz? Rahat bir yaşam için geliriniz ne olmalı? İkinci gün; Güncel haber alma bilgileri için en çok hangi platformu tercih ediyorsunuz? Isparta’nın öncelikli ve en önemli sorunu nedir? Sağlık sisteminden memnun musunuz? Üçüncü gün ise Kadın erkek eşit olmalı mıdır? TBMM’deki kadın temsilci sayısı yeterli midir? Önümüzdeki yerel seçimlerde aday gösterilecek Belediye Başkan Adayının en büyük özelliği sizce ne olmalıdır?” ankete katılan kesimin sorulara içtenlikle cevap verdiğinin altını çizen Şenol, “Çok verimli olduğuna inanıyorum. Bu ankette birde şöyle bir şey yaptık özellikle başka partiyi destekleyen kimselerin yanına gittik. Hani CHP gidip CHP’lilere sormuş diye düşünceler olabilir” dedi.

VATANDAŞ SAĞLIK SİSTEMİNDEN MEMNUN

Anketin sonuçlarına göre en dikkat çeken hususları bizimle paylaşan Şenol, ankete katılan vatandaşların yüzde 67’sinin sağlık sisteminden memnun olduğunu belirtti. Bu memnuniyetin eskiden yüzde 90’lar civarında olduğunu şimdi yüzde 60’lara kadar gerilediğini aktaran Şenol, bunun 2013 yılı sonuna kadar daha da düşeceğini söyledi. Sorulan sorularda insanların memnuniyetinin sağlık hizmetlerinden faydalanmak için sadece sıra beklememelerinden kaynaklandığını belirten Şenol, “İnsanlar katılım payı, muadil ilaçların verilmesi gibi sorulardan şikayetçi. Yani verilen hizmetten memnun değiller, uygulamalardan memnun değiller. Özellikle katılım payı ve kalitesiz ilaçların verildiği yönünde şikâyetler var. Eskiden 3. Sınıf hastanelere daha rahat gidiyorlardı şimdi gidemediklerini belirttiler. Ama sıra beklememek en büyük memnuniyet” diye konuştu.

BU ANKET BİZE IŞIK TUTACAK

Anket için çocukları ya da öğrencileri çıkartmadıklarını birebir kendilerinin çıktığını ifade eden Şenol, şöyle devam etti: “Isparta için 300 kişilik sağlıklı bir anket belirleyicidir. Anketten en çok başkan adayının en belirgin özelliğinin dürüst çıkması beni şaşırttı. Biz belediye başkan adayının yerli olması olayının daha çok çıkmasını bekliyorduk. Bu anket seçim çalışmalarımızda bize ışık tutacak.

ANKET YABANCI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DA OLUR DİYOR

Öte yandan ankette vatandaş illa yerli aday çıksın demiyor. %4’lük bir kesim yerli aday istiyor. Bence de insanın nereli olduğu önemli değil. İşin gerçeği bu. İnsanın kendini inandırması gerekiyor. Yerli olması demek ki Ispartalı için önemli değil. Aybatılı Ispartalı değildi. Bu anketin amacı; Sosyal projeyle alakalıydı. Buradan çıkan sonuçlar bizim siyasi çalışmalarımızı yönlendirecek, bizim için belirleyici olacak. Gerçekten yapı itibariyle çok demokratız, önerilere açıcığız, partizanlık olayına karşıyız. Herkesin görüşüne saygılıyız. İnsanların CHP’ye bakış açısı değişti.”

DSİ’NİN KÜÇÜK PROJELERİNİ NİYE ABARTIYORLAR!

Diğer taraftan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Isparta’ya gelişini de değerlendiren CHP İl Başkanı Şenol, bu ziyareti çok önemli bulmadığını açıkladı. Ancak AKP il yönetimi ile Milletvekillerinin bunu çok büyük bir olay gibi gösterdiğini belirten Şenol, şunları söyledi: “Çünkü özellikle Dereboğazı sivil yol eyleminden sonra gelen bakanların durumuna bakarsak sıradan bir olay. Zaten çok önemsememek lazım. Bence rutin açılışların töreniydi. Özel bir sanayi tesisi açılmadı, büyük bir yatırım açılmadı, istihdam sorununu çözen bir olay değildi. Bir kurumun küçük yatırımlarıydı. Zaten büyük bir şey olsa Isparta’da yer yerinden oynardı. O yüzden görüş bildirmedim. Her şeye itiraz edeceğiz diye bir mantık yok. Devletin, kamunun işleri belli bir düzende yürümek zorunda. 45 dev proje yaklaşık 400 milyon TL tutarında denildi. Ortada somut proje olması lazım. Toplasan uzun vadede olabilir. Ama hepsi hemen oluyor anlamına gelmez. Büyük bir yatırımı koyarsın ortaya bunu anlatırsın ama böyle bir olay yok. Hepsi düşük limitlerdir. 10-15 yıla yayılacak bir olay.

VERİLEN SÖZLERİN TUTULACAĞINA İNANMIYORUM

Orada müteahhit arkadaşlardan söz alındı ama ben verilen sözlerin tutulmayacağını düşünüyorum belirtilen zamanlarda işlerin tamamlanamayacağını düşünüyorum. İnanmıyorum buna. Dereboğazı yolu 2009 yoluna söz verildi, 2011 yılında programa alınacaktı 2013 bitiyor ve yol yok. 2023’ten bahsediliyor. Hızlı trende 2023 yılından bahsediliyor. 10 yıl sonraya söz veriyorlar. Günü kurtarmak için bakanlara yaptırılan açıklamalar. Ufak tefek bazı şeyler yapılabilir ama inandırıcılığı yok. Eminim ki 45 projenin çoğu 10 yıl sonra bitecektir. Ama bitirmek istedikleri şeyleri bitiyorlar, yeter ki istesinler.”

İŞTE ANKETİN SONUÇLARI:

6 Mart Çarşamba 1. Gün

-Türkiye Avrupa Birliği’ne (AB) girmeli mi girmemeli? (Evet %49 Hayır %51)

-İmralı görüşmeleriyle terörün biteceğine inanıyor musunuz? (Evet %10 Hayır %90)

-Rahat bir yaşam için geliriniz ne olmalı? (Ortalama 2579 TL)

7 Mart Perşembe 2. Gün

-Güncel haber alma bilgileri için en çok hangi platformu tercih ediyorsunuz? (Televizyon %27, İnternet %58, Gazete %14, Kitap %1)

-Isparta’nın öncelikli ve en önemli sorunu nedir? (%35 Şehiriçi Trafik ve Otopark, %32 İşsizlik, %12 Şehiriçi Ulaşım, %5 Hava Kirliliği, %3 Sosyal Yapı, %13 Diğerleri)

-Sağlık sisteminden memnun musunuz? (%67 Evet, %30 Hayır %3 Kısmi)

8 Mart Cuma 3. Gün

-Kadın erkek eşit olmalı mıdır? ( %96 Evet Eşit Olmalıdır %4 Hayır Eşit Olmamalıdır)

-TBMM’deki kadın temsilci sayısı yeterli midir? (% 94 Hayır % 6 Evet)

-Önümüzdeki yerel seçimlerde aday gösterilecek Belediye Başkan Adayının en büyük özelliği sizce ne olmalıdır? (% 47 Dürüst % 13 Çalışkan % 12 Halk Adamı % 6 Eşit % 4 Yerli % 3 Tarafsız % 3 Kadın Aday % 2 Çevreci % 10 Diğerleri Ekipçi, Lider, Vizyon sahibi, Kültürlü, Mimar, Uzman, Milliyetçi gibi)

 

Bu haber 1012 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...