Kültür Koleji, 72. şubesi ile Isparta’da…

10 Ekim 2019 18:25

Halıkent Mahallesi’nde açılan Kültür Koleji’nin Genel Müdürü Muharrem Akpınar, “Hem ismimize, hem yayın gücümüze hem de kadromuza güveniyoruz. Milli Eğitimin bir parçası olarak en iyi hizmeti vermek, öğrencilerimizi en iyi üniversitelerde okutmak için en iyi yayınlarla en iyi hizmeti gerçekleştireceğimize inanıyoruz” dedi.

                Merkezi İstanbul’da bulunan, Kültür Yayınlarının kolejlerinden birisi de Isparta’da açıldı. Kuruculuğunu eğitim yatırımcısı Serkan Gülgör’ün yaptığı Kültür Koleji, Halıkent Mahallesi’ndeki Telekom binasında eğitim ve öğretime ortaokul ve lise olarak başladı. Kültür Koleji’nin genel müdürlüğünü ve lise müdürlüğünü tecrübeli eğitimci Muharrem Akpınar üstlendi.

                Kültür Koleji Genel Müdürü Muharrem Akpınar, okulun eğitim yaklaşımını ve özelliklerini anlattı. 5 bin m2’lik alana sahip Kültür Koleji’nin konum olarak avantajlı bir bölgede bulunduğunu belirten Akpınar, şu açıklamalarda bulundu:

25 DERSLİK, 524 KONTENJAN

                “Okulumuz 2000 m2 kzapalı alana sahip. 2100 m2 açık alana sahip. Toplamda 5 bin m2 geniş bir alana sahip. Okulumuzda ortaokul ve lise bulunuyor. Okulumuzda fen laboratuarı, resim laboratuarı mevcut. Kapalı spor salonumuz, yemekhanemiz mevcut. Öğrencilerimiz okulda yemek isterse öğlen yemeklerini buraya yiyebiliyorlar. 25 dersliğimiz var. Bakanlığımızın bize verdiği kontenjan 524. 30 öğretmen ile eğitim-öğretim veriyoruz. 35 kişiye istihdam sağlıyoruz.

KÜLTÜR YAYINLARINI

ÖĞRENCİLERİN AYAĞINA KADAR GETİRDİK

                Kültür Koleji’nin 72. Şubesiyiz. Tercih etmemizin en büyük sebebi yayın. Denemeler, öğrencilerin eğitime bilimsel yaklaşımı açısından şubelerle kurulan diyalog çok kuvvetli. Öğrencilerin sınav analizini yapmak, soruların üniversite sınavına yakın olması bizim için çok avantaj. Yayın sıkıntısı yok. Kültür yayınları bilinen bir marka. Biz de öğrencilerin kırtasiyeden arayıp bulmaları ya da bulamamalarından ziyade bizzat yayınları öğrencilerin ayağına getirdik.

KADROMUZA GÜVENİYORUZ

                Isparta’da eğitim üst düzeyde. Bizler de Milli Eğitimin bir parçası olarak en iyi hizmeti vermek, öğrencilerimizi en iyi üniversitelerde okutmak için en iyi yayınlarla en iyi hizmeti gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Isparta, okul etiketinden ziyade kadroya bakıyor. Isparta’da 1 veli çocuğuna özel ders aldırmak istediğinde 10 öğretmenin ismi verilir. Bunun mutlaka 9 tanesi bizim okulumuzdaki öğretmenlerdir. Matematik, fizik, kimya, türkçe hiç farketmez. Ders anlamında, etüt anlamında, akademik başarı anlamında önerilecek öğretmenler burada toplandı. Geç açılıp da bu kadar kayıt sayısına ulaşmamızın sebebi kadrodur. Bizim okulumuz kadronun yanında konum itibariyle önemli bir yer. Güvenlik anlamında güzel bir yer. Emniyetimizin çalışmasında güvenlik anlamında 4.derece bir bölge. Okulumuzda güvenlik kaygısı yaşamak söz konusu değil.

ÖNCELİĞİMİZ İYİ İNSAN

                Neden Kültür Koleji? Biz öğrencilerimizle bire bir iletişim kuruyoruz. Kalbine girmediğin öğrencinin beynine giremezsin. Biz önce öğrencimizi tanıyoruz. Öncelikle iyi bir insan olabilmek. Ailesine, çevresine, ülkesine faydalı bir nesil için mücadele veriyoruz. Yoksa ders para ile de alınır. Ama insani ve ahlaki değerler para ile satılamaz. Buna da önem veriyoruz. Değerler Eğitimi çalışmalarımız var. Her ay öğrencilerimize değerler eğitimi veriyoruz. Sevgi başlıklı, saygı başlıklı, çevre başlıklı. Sıfır atık başlıklı. Bizler de bu bilinci değerler eğitimi ile vermeye çalışıyoruz. Öğrencileri çevreye karşı duyarlı yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Kültür Koleji’nde sadece akademik değil, sosyal ve kültürel anlamda çalışmalarımız var.

KÜLTÜRLÜ BİR NESİL

                Okulumuzun başlığı ile örtüşen şöyle bir uygulamamız var. Okuyan nesil, düşüncelerini, duygularını aktarabilen bir nesil. Türkiye’de 40 Türkçe sorusunun doğru cevap ortalaması 14. Türkçe konuşuyoruz, ana dil eğitimi yapıyoruz ama 14 doğru var. Bu neden? Okuma yeterli değil, sosyal medya etkili. Biz okumaya önem veriyoruz. Kültürel anlamda zenginlik için okuma dersi yapıyoruz. Hafta içinde her gün ilk ders zorunlu kitap okuma. Bununla ilgili bir komisyon oluşturduk. Öğrencilerin seviyesine uygun hikaye kitapları belirliyoruz. Bunu ilk derste zorunlu kitap okuma olarak uyguluyoruz. Öğrenci okuduğunu anlayabiliyor mu, yorumlayabiliyor mu bunu test ediyoruz. Kültürlü bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Yine folklör ve halk oyunları. Türk kültüründe var olan bir konu. Halk oyunları ekibi oluşturduk.

DEĞERLER EĞİTİMİ

                İyi insan yetiştirmek istiyoruz. Ailesine karşı sorumluluğunu bilen, çevresine karşı sorumluluk sahibi. Atalarını bilen. Çevresine faydalı, duyarlı bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Çevresi için çalışan, çevresi için mücadele eden iyi insanlar yetiştirmek istiyoruz. Öncelikle geleneğini bozmayacak, öğrneciliğe yakışır bir kıyafat ve davranış olacak. 1) Öğrenciler kesinlikle makyajla okula gelemez. Takılarla okulumuza gelinemez. Okulumuza moda olarak ifade edilen yırtık kıyafetle gelinilemez. Cep telefonu ile gelinilemez. Öğrenci, öğrencilik vasfının dışındaki nesneleri üzerinde taşıyamaz. Okulda yapamaz. Ama okuldan sonra isteğini yapabilir.”

 

Bu haber 288 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...