LEB hedef büyülttü

10 Ekim 2019 18:26

Çamaşır suyu imalatı ile yola çıkan LEB Temizlik Ürünleri, 35 çeşitle Isparta halkına hizmet veriyor. Günümüzde tercih edilen bitkisel ürünlere varıncaya kadar pek çok ürüne imza atan LEB, sanal satışta da büyük başarı elde etmeye başladı. 

LEB Temizlik Ürünleri Sahibi Muhammet Büyükleblebi, yaklaşık 25 yıldır hizmet veren LEB markasını KUMSAATİ için anlattı. Büyükleblebi, “Hem soyadımızı yansıtsın hem de deterjanın hammaddesi labsa olduğu için bu ismi seçtik” diyerek yola çıkılan LEB markasının, günümüzdeki yükselişine işaret etti:

SERÜVEN, İPLİK VE HALICILIKTAN SONRA BAŞLADI

Daha önce iplik ve halıcılık üzerine çalışıyorduk. Bu baba mesleğiydi. Bu meslek Isparta’da bitince deterjana yöneldik. Deterjana yönelmemiz de şöyle oldu. 20-25 yıl önce Kenan abimle halk pazarındaki dükkanda temizlik ürünleri dükkanı açtık. O da deterjan üzerineydi. Daha sonra bu işi üretim ve ambalaja geçirdik. Isparta’daki halı yıkamacılarına, oto yıkamacılarına, endüstriyel yemekhanelere, marketlere raf ürünleri vermeye başladık. Böylece gelişim ve dönüşüm sürecimiz başladı. Küçük yaşlardan bu yana bu işin içinde olduğum için eksiklikleri, yeni ürünlerin özelliklerinin nasıl olması gerektiğini biliyorum. Başarılı bir kimyacımız var, onunla günün şartlarına uygun ürünler üretmeye devam ediyoruz. Bunun için sektörün başında olan İstanbul’daki kimyacılardan büyük destek aldık ve almaya da devam ediyoruz.

İLK ÜRÜN ÇAMAŞIR SUYUYDU

İlk önce bulaşık deterjanı ve çamaşır suyu imalatı ile işe başladık. Hatta ilk önce çamaşır suyu ile başladık. Daha sonra ürün portföyümüzü geliştirdik, yüzey temizleyici, kireç sökücü, oto yıkama köpüğü, lastik parlatıcı ürettik. En önemli ürünlerimizden biri de yağ çözücü oldu, sonra K64 diye çıkardığımız leke çıkarıcı özel bir ürün var. Bitkisel ürünlere ağırlık veriyoruz. Elinde egzama ve alerjisi olanların rahatça kullanabileceği ürünler ürettik. Endüstriyel ürünlere yöneldik bu arada. Bulaşık makinası deterjanı, makine parlatıcılar, makine kireç sökücüleri ürettik. Buna camsil, yüzey temizleyicileri, ovma tozu ekledik.

SIVI SABUNA GEÇİŞ

Sıvı sabunları çeşitlendirdik. Portakallı, elmalı, limonlu ürünler ürettik.  Tüm bunları yaparken çok dikkatli çalışıyoruz. Örneğin, çocuklar ellerini yıkarken savunla pek ovuşturmaz. Onlar için özel köpük el sabunları ürettik. Hem ciltlerine iyi geliyor hem de severek kullanıyorlar. Bu ürünü oğlumda kullanıyor çok rahat. Anaokulu ve ilkokul çağındaki tüm çocukların rahatça kullanabileceği bir ürün oldu. Ambalajlarını da küçük yaptık. Anneleri okula giderken çantasına koyabiliyor. İlgi çok iyi. Bu ürünleri Antalya’da güzellik merkezlerine ve gliserini biraz fazla olanları da dövme yapılan yerlere de gönderiyoruz.

İNTERNET ORTAMINDA SATIŞ YAPILIYOR

Hatta bitkisel deterjanımız n11.com üzerinden İstanbul’a veriyoruz, bayilik almak isteyenler de var. Her geçen gün ulaştığımız kitle de böylece artıyor.

TÜM BELGELER ALINDI

Tüm bunları yaparken, tüm belgeleri aldık. ISO 9001 belgemiz ve isim hakkı belgesi de dahil olmak üzere kalite, güven ve hijyene dair tüm kural ve kaidelere harfiyen riayet ediyoruz. Zaten belgemiz olmasa satış yaparken sorun yaşar, avmlere, marketlere ve devlet dairelerine giremeyiz. Bu nedenle hiç sıkıntımız olmadı, bugüne kadar hiçbir müşteriden şikayet almadık.

HEDEF, DÜNYA MARKASI OLMAK

Yeni hedeflerimiz elbette var. Tabiki önceliğimiz Isparta piyasası. LEB Isparta markasını, diğer illere de tanıtmak, bu markayı bilinen hale getirmek istiyoruz. Yerli malını hem Isparta’ya hem de dünyaya tanıtmak istiyoruz.

AİLE ŞİRKETİ OLMANIN AVANTAJI BÜYÜK

Biz, bir aile şirketiyiz. Günümüzde bunun önemi çok büyük. Biz, aile olarak birbirimize hep destek oluyoruz, yeni yatırımlarda birlikte karar veriyoruz. Ben, bu durumdan çok mutluyum ve bize her konuda destek babam Erol Büyükleblebi’ye sizler aracılığıyla çok teşekkür ediyorum.

 

 

Bu haber 230 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...