BAKA, 1.5 milyon kaynak verecek

10 Ekim 2019 18:26

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan (BAKA) 1 milyon 500 bin TL bütçeli yeni hibe programı: BAKA, rekabet gücü, yenilik ve girişim kapasitesinin geliştirilebilmesi amacıyla Fizibilite Destek Çağrısı'na çıktı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesine, bölgenin yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik olarak fizibilite çalışmalarına doğrudan mali destek sağlamak amacıyla 2019 Yılı Fizibilite Destek Programını ilan etti. Toplam bütçesi 1.500.000 TL olan programa başvurular Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacaktır.

-BAKA FİZİBİLİTE DESTEK PROGRAMI ÖNCELİKLERİ:

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) bütçesi 1 milyon 500 bin TL olan Fizibilite Destek Programı'nın önceliklerini 3 ana başlık altında şöyle topladı:

-Bölgesel kalkınma fırsatlarının değerlendirilmesine yönelik çalışmaların desteklenmesi

-Batı Akdeniz Bölgesinde ekoturizmin geliştirilmesine yönelik çalışmaların desteklenmesi

-Batı Akdeniz Bölgesinde mesleki eğitimin geliştirilmesi ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmaların desteklenmesi

-ASGARİ DESTEK 25 BİN TL

Her bir fizibilite için 25 bin TL destek verilecek. Azami destek tutarı ise 150 bin TL olarak belirlendi.

Fizibilite Destek Programı'na TR61 Düzey 2 Bölgesi'nde (Isparta, Antalya ve Burdur) kayıtlı olan veya merkezleri ya da yasal şubeleri veya temsilcilikleri bu bölgede bulunan kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar başvuru yapabilecek.

Dağılımı şu şekilde:

Kamu kurum ve kuruluşları

Yerel yönetimler

Üniversiteler

Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları

Birlikler ve kooperatifler*

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve Küçük Sanayi Siteleri (KSS)

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri

*Fizibilite desteğinden sadece kar amacı güden kurum ve kuruluşlar faydalanamaz. Bu çerçevede destek başvurusunda bulunduğu tarihten başlayarak 5 yıl süreyle kar dağıtımı yapmayacağı ana sözleşmesinde yer alan kooperatifler uygun başvuru sahibi olabilir.

-BAŞVURU SÜRECİ

İnternet Üzerinden (KAYS) Son Başvuru Tarihi: 29/11/2019 Saat: 17:00

Taahhütnamenin Ajansa Teslimi İçin Son Tarih: 06/12/2019 Saat:17:00

Uyarı: Başvurular için program kapanış tarihinin beklenmesine gerek yoktur. Programda başvurular alındıkça teklifler değerlendirilir ve sonuçlar Ajans internet sitesinde ilan edilir.

Program kapsamında akademik rapor ve araştırma, analiz, haritalama, envanter ve stratejik plan çalışmaları gibi doğrudan uygulamaya yönelik olmayan, projelendirilemeyecek çalışmalar destek kapsamında değerlendirilmeyecektir.

Bu haber 196 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...