Spordan siyasete uzanan hikaye

10 Ekim 2019 18:31

Mobilyacı eşrafından, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Çobankaya, esnaflığının dışında spor ve siyasi yüzüyle ön plana çıkıyor. ‘Takım elbiseni giy-gel’ denilerek 9 yıl önce aktif siyasete başlayan Çobankaya, bu alandaki kazanımlarını ‘insanların görüşüne saygı duyma, özgüven ve adalet’ diye sıraladı.

Çiğdem Mobilya Sahibi, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Çobankaya, Isparta’nın güleryüzlü, tanınmış esnaflarından. Küçük Hacılar Köyü’nden olan Çobankaya, esnaflığı dışında siyaset ve sporla ön plana çıkıyor. Çobankaya, Isparta Gazetesi’ne kendisini ve hedeflerini anlattı:

PROFESYONEL FUTBOL OYNADI

Merkez Küçükhacılar  köyünde doğdum. İlk ve Orta Okulu Isparta’da liseyi ŞAİK lisesinde okudum. Futbolun, siyasetin esnaflığın içinde olan biriyim. Ispartaspor’da 1999-2000-2001 sezonlarında oynadım. Benim oynadığım yıllarda Ispartaspor 2. Ligdeydi. 2. Ligde 1 sezon oynadık ve daha sonra Telekom’a geçtik. Telekom’a geçtikten sonra Ispartaspor 3. lİge tekrar düştü. Profesyonel futbolculuktan sonra Mustafa Özsavlu Hediyedere'yi kurdu, beni oraya transfer etti. Hediye Derespor’da iken sakatlandım; çapraz bağlarım koptu. Çapraz bağlarım koptuktan sonra futbola bir süre ara verdik. Maddi gücümüz olmadığı için ameliyat olma şansım yoktu. Sigortam yoktu.  Ameliyat olabilmem için 15 bin lira para istediler. Ameliyat olamadığım için futbolu bıraktım ve esnaflığa devam ettim.

TESADÜFEN SİYASETE GİRDİ

9 YILDIR DEVAM ETTİRİYOR

Siyasete girmem tamamen tesadüf eseri 29 yaşımdayken oldu. Siyaset aklımın ucundan bile geçmiyordu. Benim bir futbol, bir de esnaflık hayatım vardı. Komşumuz Ramazan Çırak vardı ve ilişkilerimiz düzgün bir şekilde ilerliyordu. Bir gün bana Nuri Uzaktaş, 2011 yılında AK Parti’den il başkanı olmuş ve tabii yönetim oluşturuyor. Telefon açtı bana ‘takım elbiseni giy gel’ dedi. 'Hayırdır' diye sorduğum zaman o bana soru sorma 'Gel' dedi .Takım elbisemi giyip gittiğimde beni AK Parti İl Yönetimine yazdıklarını söylediler. Merkez ilçe nedir? İl yönetimi nedir? Bilmiyoruz. Baktık il yönetimi yazılmış ve böylece siyasete bir giriş yaptık. Sağ olsun Osman Zabun döneminde de 2 dönem yöneticilik yaptım. Böylelikle siyasete giriş yaptım ve 9 yıldır devam ediyorum. Siyaset bana insanların görüşüne saygı duymayı, insanların düşüncelerine saygılı olmayı öğretti. Özgüven kazandırdı, adalet duygumu geliştirdi.

TOPLUMA FAYDALI OLALIM YETER

Gelecekle ilgili büyük bir beklentimiz yok. Vatandaşlara yardımcı olabilmek en büyük mutluluk. Benim bir ayağım merkez köylerde. Merkez köylerde maalesef kaçak yapılaşma aldı başını gidiyor. Özel İdare ve vatandaş arasında köprü vazifesi görüyoruz. Tanıdıklarımızla konuları aktarıyoruz, sağ olsunlar geri dönüş yapıyorlar. Mesela geçen sene Özel İdare Müdür Yardımcısını köylere götürdük ve vatandaşımızı bilgilendirdik. Kaçak yapı yapmamaları, ruhsat almaları, ruhsat alırken yapılması gereken işlemeler hakkında vatandaşlar bilgilendirildi. Yani hedefimiz büyük siyasetçi olmak değil vatandaşa faydalı olmak. Benim asıl mesleğim esnaflık ve kendi işime ancak yetiştiğimi  düşünüyorum. Bu yüzden siyasetten herhangi bir beklentim yok. Topluma ve insanımıza faydalı olabilmek amacıyla siyaset ve sporda bulunuyoruz.”

SPORDA ALTYAPI ÖNEMLİ

                Spor adamı Abdullah Çobankaya, Ispartaspor’un profesyonel lige çıkmasını arzuladıklarını belirterek “İnşallah Ispartaspor profesyonel lige çıkar. Ancak burada önemli olan sağlam bir alt yapı kurulması.  Bizim yıllardır kanayan yaramız alt yapı sıkıntısı. Altyapı olmadan üst yapıyı oluşturursunuz ancak güçlü tutmanız mümkün değildir. Bu alt yapının oluşması içinde özellikle belediye başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen’e büyük iş düşüyor. Spor tesisi ve spor alanlarının derhal yapılıp sunulması gerekiyor” diye konuştu.

 

Bu haber 298 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...