Autoshow 2019 organizasyonu iptal edildi

10 Ekim 2019 18:33

Isparta ekonomisi için büyük katkı sağlayan ve 17 – 20 Ekim tarihleri arasında Isparta’da düzenlenmesi planlanan ‘Isparta Autoshow 2019 Otomobil Fuarı’ iptal edildi. Organizasyon Şirketi yetkilisi Fuat Aktaş; “Bu konuda daha önceden yapılan görüşmelerde geriye dönüşler olmaması nedeniyle fuarı iptal etmek zorunda kaldık. Üzgünüz” dedi.

Isparta’da en son önceki yıl Gökkubbe Fuar Merkezinde gerçekleştirilen söz konusu fuarın bu yıl yapılmayacağını duyuran Organizasyon Şirketinin yetkilisi Fuat Aktaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Değerli sektör temsilcisi 2005-2006-2016-2017 yıllarında düzenlediğimiz ve Isparta’da sektöre hareket kazandırmak ve potansiyelin artmasına katkıda bulunmak düşüncesiyle bu yıl da 17-20 Ekim tarihleri arasında 5.sini düzenlemek istediğimiz Isparta Autoshow 2019 organizasyonunu İPTAL etmek zorunda kaldığımızı üzülerek bildirmek isteriz. Isparta’nın otomobile olan ilgisi ve ekonomik gücünün de bilinciyle etkili bir organizasyon olması yönünde yapmış olduğumuz çalışmaların başında birçok markanın bu konuda pozitif görüş belirtmiş olmasına rağmen, ilerleyen süreçte maalesef olması gereken zamanda geri dönüş sağlamamaları bizi bu kararı alma yönünde zorunlu bırakmıştır.

 Çalışmalara başladığımızda tüm markalara içten ve samimi duygularla yaklaşarak, geçtiğimiz yıllarda katılımcı otomotiv marka sayısının azlığının organizasyonu olumsuz yönde etkilediği (2016 ve 2017 yıllarında 10 marka) bu nedenle de en az 15 markanın katılımın sağlanması durumunda bu organizasyonu gerçekleştireceğimizi belirtmiştik.

Maalesef gelmiş olduğumuz noktada, Antalya markalarının pozitif yaklaşımlarına ve organizasyonun ISPARTA’da olmasına rağmen buradaki yerel firma ve markaların katılımdan vazgeçmeleri marka sayısının azalmasına neden olmuş, düşük katılımlı bir organizasyonun da ekonomik olmaktan öte katılan firmalara ve organizasyonun bütününe fayda sağlamayacağı, aynı zamanda ileriki yıllarda yapılabilecek bu tarz çalışmaların da başarısını olumsuz yönde etkileyeceği kararına varmış bulunmaktayız. Uzun yıllardır sektörle birlikte yapmış olduğumuz çalışmaların sizlere olumsuz yansımaması adına almış olduğumuz bu karardan dolayı üzüntülerimizi belirtir, bu süreçte katılım kararı alarak destek olan markalarımıza teşekkürlerimizi iletir, katılım gösteremeyen firmalarımıza da şükranlarımızı sunarız” dedi.

 

Bu haber 285 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...