İşletme Bölümü İkinci Öğretim Tezli Yüksek Lisans Programı Açıldı

10 Ekim 2019 18:35

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, “İşletme Bölümü” eğitimine II. Öğretim Tezli Yüksek Lisans programını ekledi.

İşletme alanında uzman ve nitelikli iş gücüne katkıda bulunacaklarını belirten İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zihni Tunca Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde verilen tezli yüksek lisans ve doktora programları ile ikinci öğretim ve uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programları hakkında bilgiler verdi.

Açılan programlar ile yurdumuzun farklı bölgelerinden çok sayıda kişiye işletme alanında uzmanlaşma imkânı sağladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Tunca, “Bu programlar sayesinde farklı kurumlarda çalışan ve mesai saatleri içerisinde eğitim faaliyetlerine katılamayan çok sayıda kişinin yüksek lisans yapma hayalini gerçekleştirme mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca geçtiğimiz yıl itibariyle aktif hale getirdiğimiz İngilizce doktora programımız sayesinde de çok sayıda uluslararası öğrenciye üniversitemizde doktora yapma imkânı sağlıyoruz.” dedi.

“MEZUNLARIMIZ TÜM DÜNYADA GEÇERLİ İŞLETME YÜKSEK LİSANS DERECESİNE SAHİP OLABİLECEK”

2020 Yılı Bahar Yarıyılından itibaren öğrenci alınması planlanan “İkinci Öğretim Tezli Yüksek Lisans Programı” ile bir ilki gerçekleştirmeyi hedeflediklerine dikkati çeken Prof. Dr. Tunca, “Program sayesinde özellikle üniversitelerde çalışan ve mesai saatleri içerisinde derslere katılma olanağı bulunmayan genç akademisyenler, tezli yüksek lisans yapacaklar ve gelecekte de doktora eğitimlerini tamamlayabilecekler. Farklı mesleklerde çalışan ve tezli yüksek lisans programı tamamlayarak bilim uzmanı olmak isteyenlerin de başvurusuna açık olacak olan bu program sayesinde mezunlarımız, tüm dünyada geçerli bir İşletme Yüksek Lisans (MBA) derecesine sahip olabilecek.” diye konuştu.

Prof. Dr. Mustafa Zihni Tunca, ikinci öğretim tezli yüksek lisans programına katılan öğrencilerin, ilk iki dönemde ders aşamasını bitirdikten sonra akademik danışmanları denetiminde yüksek lisans tezlerini tamamladığını daha sonra da bilim uzmanı unvanı almaya hak kazandığını belirtti. Prof. Dr. Tunca, doktora programlarına devam etme hakkına da sahip olacak olan mezunların, öğrencilik dönemlerinde akademik olarak diğer öğrenciler gibi kütüphane ve diğer tüm sosyal ve eğitsel imkânlara sahip olduklarının altını çizdi.

Program öğrencileri dönem içerisinde, “Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik”, “Stratejik Liderlik- Yönetim Becerileri”, Dijital Pazarlama”, “Nicel Karar Verme Yöntemleri”, “e-ticaret”, “Örgütlerde İnsan Davranışları”, “Muhasebe Bilgi Sistemleri”  derslerini alacaklar.

 

Bu haber 194 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...