Yeni bölge planı için ilk Çalıştay yapılıyor

13 Mart 2013 18:09

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Burdur ve Isparta’nın stratejik yol haritasını oluşturacak yeni bölge planı için üç ilin tüm ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, STK’lar ile özel sektör temsilcilerinin katıldığı toplantılarının ardından il merkezlerinde çalıştaylara başlıyor. İlk çalıştay alternatif turizm konusunda ve Burdur’da gerçekleşecek.

Görevleri arasında ‘Yerel potansiyeli harekete geçirmek’, ‘Bölgedeki kamu kurumları, yerel yönetimler ve STK’lara planlama ve proje yapma konularında destek sağlamak’ bulunan BAKA, hangi sektörlerde yatırımcılara hibe desteği, faiz desteği ve faizsiz kredi destekleri verileceğini belirleyecek ve stratejik yol haritası olacak yeni bölge planı hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

BAKA, Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren TR61 Düzey 2 Bölgesi’nin 2014-2023 dönemi Bölge Planı hazırlıkları kapsamında ilk çalıştayı Burdur’da gerçekleştiriyor. BAKA, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile ‘Batı Akdeniz Alternatif Turizm Çalıştayı, 13 Mart 2013 Çarşamba günü MAKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak.

Kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, akademisyenler, yerel yöneticiler ile STK’ların katılacağı çalıştayda, açılış konuşmalarının ardından grup çalışmaları yapılacak. ‘Eko Turizm, Kırsal Turizm’, ‘İnanç Turizmi’, ‘Kış Turizmi’,  ‘Kültür Turizmi’, ‘Göl Turizmi’,  ‘Yöresel Tatlar ve Lezzetler Turizmi’ ile ‘Mağara Turizmi’ konu başlıklarında oluşturulacak gruplar, öğretim üyelerinin yönetiminde beyin fırtınası yapacak. Gün boyu sürecek grup çalışmalarının tamamlanmasının ardından çalıştayda grup sunumları gerçekleştirilecek.

 

Bu haber 727 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...