Isparta’dan Dünya Havacılığına büyük hizmet

15 Ekim 2019 16:03

Türkiye’ye hitap eden Isparta’nın gururu Er-Ah Uçuş Akademisi, zorlu eğitimi tamamlayarak pilot olmaya hak kazanan Emniyet Genel Müdürlüğü 2. Filo öğrencileri, Türk Hava Yolları 1. Filo öğrencileri ile kendi öğrencileri için bröve ve sertifika töreni düzenledi.

1000’DEN FAZLA

PİLOT YETİŞTİRDİK

Er-Ah Uçuş Akademisi Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu, Er-Ah 1. Mezuniyet töreninde yaptığı duygusal konuşmada ‘Dünya havacılığına katkı sağlıyoruz’ dedi.

Isparta’nın gurur şirketlerinden Er-Ah Uçuş Akademisi, cumartesi günü çok anlamlı bir törene imza attı. Türk Hava Yolları ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne uygulamalı eğitim veren Er-Ah Uçuş Akademisi, 1. Mezuniyet Töreni’ni Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’ndaki yerinde yaptı. Mezuniyet töreni için çok sayıda aile Isparta’ya geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Uygar Elmastaş da tören için Isparta’daydı.

Er-Ah Akademi Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu, törenin açış konuşmasında THY 1. Filo, Emniyet Genel Müdürlüğü 2.filo ve Er-Ah Havacılık Okulu mezun öğrencilerinin bröve takma ve sertifikaları için düzenlenen törene katılımları için herkese teşekkür etti. Er-Ah’ın 1984’e dayanan köklü bir geçmişi olduğunun altını çizen Cabıoğlu, “2008’den bu yana ülkenin pilot ihtiyacını karşılamak için çalışıyoruz. 157 personel, 24 eğitim uçağı ve 5 simülatör ile bu zamana kadar 1000’e yakın pilot yetiştirdik. Gurur duyuyoruz. Er-Ah Akademinin tüm fertlerine şükranlarımı sunuyorum. Bizler de gelişim göstererek öğrencilerimize örnek olmaya çalıştık. 16 ay yoğun ve zorlu eğitim süreci tamamladılar. Şimdi Dünya şemalarında uçmak için hazırlar. Dünya havacılığına katkı için yetenek ve bilgi ile hazırlar. Profesyonel pilot için onların gerekli yaşam şartlarına uyması için çalıştık. Dürüst ve ahlaklı, çalışkan, azimli ve sabırlı olmaları için örnek olmaya çalıştık. Hiçbir zaman unutmayın teknik zeka ile birlikte pilot pek çok yeteneğine sahiptir. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanı 1.sınıf Emniyet Müdürü Uygar Elmastaş da “Sayın Cabıoğlu çok güzel konuştu. Havacılıkta kurallar kanla yazılmıştır. Hergün birşeyler öğrenirsiniz. Sizden ricam ilk günkü heyecanınızı her zaman taşıyın” dedi.

Er-Ah Akademi Öğretmenlerinden Ertan Dönmez, Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ sözünü hatırlatarak “Atatürk’ün söylediği gibi istiklal göklerdedir. Bu söz okulumuzun vizyonunu oluşturuyor. Uluslararası havacılık alanında söz sahibi olmak en büyük hedefimizdir. Havacılık bir yaşam şeklidir. Bilgi ve emniyet en yakın arkadaşınız olacaktır. Nerede görev yaparsanız yapın sizler ülkemizin gelişimine hizmet edeceksiniz” diye konuştu.

Er-Ak Akademi Genel Koordinatörü Yavuz Çelik de yeni pilotlara son dersi verdi.  Genel Koordinatör Çelik, özetle şöyle konuştu:

“Bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanmasını sağlayan askerlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Bugün gurur ve hüzünlüyüz. Pilotlarımız hazırlar. Kartallarımızı bakıp büyüten aileler; kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Eserinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Onlar yer çekimine meydan okuyacak kadar cesaretle yetiştirdiniz. Dualarınız ve gözleriniz hep gökyüzünde olacak. Genç kartallara bundan sonra da iyi bakın. Her zaman zinde, sağlıklı ve gülerek gönderin. Çünkü onlar yeryüzüne yukarıdan bakacak. Bir sonraki nesillere devretmeden yeryüzüne inmeyin. Sizi aşağı çekecek yanlış arkadaşlardan uzak durun. Daha yükseği hedefleyin. Sizi fırtınalar yıldırmasın. Çıkın bulutların üzerine… Yüksel Türk...

Uçuşunuzu öğrenir öğrenmez aklını ve bedeninizi kartal moduna alın.

Günlük kaygıları unutun, uçağınızı önünüze geçirmeyin. Bilgi emniyettir. Uçağı sadece bileğinle değil

bilgin ile uçur. Pilot eksik bilgi ile uçmaz. Bu sektörde kurallar kanla yazılmıştır.

Daima uçağının önünde uçun. Yapacağın her işi önceden planla. Uçağın gerisinde kalma. Hata yapma, yaparsan da kabul et düzelt.

Kendini, milletini ve devletini hep sev.

Umutsuzluğa kapılma.

Bugün bir bitiş değil,

yeni bir başlangıçtır…

Brövenizi yakanıza değil yüreğinize takın.”

Daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü 2.filo bröve ve sertifika için sahneye davet edildi. Genç pilotların temsilcisi olarak konuşan Ayhan Ekici, “ 1 sene boyunca yabancı dil sınavları ve psiko testlerden geçtik. Çok keyif aldığımız, stres yaşadığımız bir dönem oldu. Uçuş öğretmenlerimize teşekkürü borç biliriz. Havacılık kültüründen ve disiplininden şaşmayacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Bu haber 277 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...