´Patent´ ve ´Marka´ Tescili olan kazanır

17 Ekim 2019 17:28

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Ertan Beceren, ''İhracatçı nasıl olunur? Uluslararası Ticarette Patent ve Marka'' konulu etkinlik düzenledi. Akdeniz Denge Patent Kurucu Temsilcisi-Marka Danışmanı Metin Arıkaya, konuk olduğu etkinlikte ''şirket unvanının da marka tesciline uygun olması gerektiğini'' söyledi.

-NE İŞ YAPARSANIZ YAPIN ''MARKA''YA İHTİYACINIZ OLACAK

SDÜ İİBF İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilim Dalı'ndan Dr. Öğretim Üyesi Ertan Beceren, öğrencilerinin de sürece etkin şekilde dâhil olduğu bir etkinlik düzenledi.

Yenilikçilik, Girişim, İhracat Kültürü, Marka ve Patent konularında öğrencilerinin fikir geliştirmesini isteyen Dr. Öğr. Üyesi Ertan Beceren, konunun uzman taraflarının da görüşlerini aldı.

Bu bağlamda Akdeniz Denge Patent Kurucu Temsilcisi ve Marka Danışmanı Metin Arıkaya, öğrencilerin sorularına yanıt verdi.

''Gelecekte reel ekonomik hayata dâhil olduğunuz an ne iş yaparsanız yapın, markaya ihtiyacınız olacak'' diyen Metin Arıkaya, öğrencilerin konuya ilişkin ''Paris Sözleşmesi'' ve ''Madrid Protokolü'nü özenli bir şekilde incelemesini önerdi.

-SDÜ GÖLLER BÖLGESİ TEKNOKENTİ'Nİ MUTLAKA İNCELEYEN

Marka ve Patent alanın her zaman kazançlı çıkacağını anlatan Arıkaya, şöyle dedi:

''Türkiye'de bin 500 ilâ 2.000 bandında Marka Vekili var. Türk Patent ve Marka Kurumu her yıl sınav açıyor. İstenilen kriterleri taşıyanların katılabildiği sınavda başarılı olanlar ''Marka Vekili'' unvanı kazanıyor.

Yakın bir gelecekte Süleyman Demirel Üniversitesi'nden mezun olacaksınız. Ve içinizde reel ekonomiye katılacak olanlar muhakkak çıkacaktır.

İşe en doğru yerden başlamak çok önemlidir. Yeni şirket kurarken özenle marka araştırması yapmanızı öneririm. Zira şirket unvanının marka tesciline uygun olması gerekiyor. Bu sağlandığı takdirde doğru bir adım atmış olursunuz.

SDÜ'den mezun olmadan Göller Bölgesi Teknokenti'ndeki şirketleri yerinde incelemenizi, aldıkları ''Marka Tescili'', ''Patent'', ''Faydalı Model'', ''Endüstriyel Tasarım'' sair belgelerin hikâyelerini dinlemenizi öneririm.

Kariyer yolculuğunuzda size ilham vereceğini düşünüyorum.''

 

Bu haber 268 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...