“Türk Milleti kirli tezgâhlara prim vermeyecektir”

13 Mart 2013 18:11

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban, İstiklal Marşımızın kabulünün 92’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Balaban’ın mesajı şöyle: “12 Mart 1921 tarihinde büyük şair ve yazar Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımız TBMM’de kabul edildi.

İstiklal Marşımız öyle bir marş ki;

Her mısrasında milletimizin kahramanlık mücadelesi ilmek ilmek işlenmiş,

Bayrak, vatan, millet sevgisi en güzel kelimelerle ifade edilmiş,

Büyük Atatürk önderliğindeki Türk milletinin; topraklarımız üzerinde paylaşım planları yapan ve insanlarımızı köleleştirmek için yanıp tutuşan emperyalist güçlere, mandacı zihniyete ve zulme karşı onurlu duruşu, milli mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı eşsiz bir şekilde anlatılmıştır.

İstiklal Marşımızın kabulünün üzerinden bugün tam 92 yıl geçmiştir. 92 yılda ülkemizi yok etmeyi başaramayanlar, bugün sinsi planlarla, milletimizin dirliğine, bütünlüğüne, huzuruna dinamit yerleştirmeye çabalamaktadır.

Özellikle son yıllarda yaşananlar ibret vericidir.  Dış mihrakların içteki payandalarıyla koyun koyuna yatması, bölücü örgütün TBMM’deki taşeronlarının sergilediği orta oyun, 35 bin kişinin katilini umut olarak gören, muhatap alan, pazarlık yapan bir siyasi erk, ‘akan kan dursun’ sloganının arkasına sığınarak, çığırtkanlık yapan hainler ve tüm bu kara tabloyu içine sindiren, yaşananlara kayıtsız kalan, ruhunu bölücü çetelere satmış zevatlar… İşte tüm bu tablo kutsallarımıza halel getirmektedir. Yaşananlar karşısında bizlerin yüreği kanarken, şehitlerimizin de kemikleri sızlamaktadır.

Çok açık olarak ifade ediyoruz ki, şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerine kargalar sürüsü akın etmektedir. Ülkemize çöreklenen bu kargalar; Öğrenci Andıyla da, İstiklal Marşıyla da, milli bayramlarda yapılan törenlerle de kavgalıdır. Ellerinde olsa, Öğrenci Andını yazan Reşit Galip’i hain ilan edecekler, İstiklal Marşı’nın ve Öğrenci Andı’nın okullarda okutulmasını yasaklayacaklar, milli bayramlarda yapılan törenleri tamamen ortadan kaldıracaklar, Türk alfabesine farklı dil ve lehçelerde kullanılan harfleri ekleyeceklerdir. Bu cenah, milli olan her şeye karşı kurdeşen dökmekte ve hassasiyetlerimizi pervasızca kaşımaktadır.

Ancak şu da bilinmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter yapısından rahatsız olan, bu milletin değerlerini düşman bilen, Anayasa’nın ilk 3 maddesini değiştirmek için adeta kıvranan, teslimiyetçi politikaları kendisine şiar edinen, terörün hareket alanının genişlemesine ve teröristlerin cesaretlendirilmesine neden olan güruh taşları yerinden oynatmaya gayret etse de başarılı olamayacaktır.

Türk Milleti kirli tezgâhlara prim vermeyecek ve kardeşliğimizi hedef yapanların oyununu bozacaktır. Bu süreçte tehlikeyi hissetmemiz, bilinçli olmamız, el ele, yürek yüreğe vermemiz ise son derece önemlidir. Zira kutsallarımız; milletimizi ayakta tutan, dirençli olmamızı ve hainlikleri geri püskürtmemizi sağlayan ve hayata tutunmak için bize neden veren yegâne değerlerimizdir.

 Bu vesileyle İstiklal Marşımızın 92’inci yıldönümünü kutluyor; büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz şükran ve rahmetle anıyoruz. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

 

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...