“Bu kutlu eserde herkese ve her türlü ihanete gereken cevap verilmiştir”

13 Mart 2013 18:12

Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarafından Kabul Edilişinin 92’nci yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Çapraz’ın mesajı şöyle: “Milli Mücadelemizin destanı olan İstiklal Marşımız Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınırken Kurtuluş Mücadelemiz devam etmekteydi. İstiklal Marşımız derin anlamıyla şanlı tarihimize ışık tutmaktadır. Türk Milletinin vatan millet sevgisinin, hürriyet ve istiklal tutkusunun, başarma azminin ve kararlılığının göstergesidir.

Her türlü olumsuzluğa rağmen “Korkma” diyerek başlayarak “Sönmez bu şafaklarda yüzen Al sancak, Sönmeden Yurdumun Üstünde tüten en son OCAK!”  uyarısıyla devam ederken Umudun Bittiği yerde Türk’ün Kudreti başlar sözüyle özdeşleşmiştir.

Dünya Tarihinin altın sayfalarında İstiklal Marşımız,  Türk Milletinin tüm dünyaya haykırdığı bağımsızlık bildirisi olmuştur.

Bugün Ülkemizin içerisinde bulunduğu durum, iktidar sahiplerinin her türlü gücün ve liyakatın kendilerinden kaynaklandığını düşündüğü, Türk Olmanın suç olduğu, Başbakanın Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına alıyoruz sözleriyle gaflete düştüğü, Üniter devlet yapımızın değiştirilme planlarının yapıldığı, bebek katilinin barış elçisiymiş gibi gösterilmeye çalışıldığı bu dönemlerde ilk önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstiklal Marşımızı okuması ve idrak etmesi gerekmektedir. Çünkü bu kutlu eserde herkese ve her türlü ihanete gereken cevap verilmiştir.

İstiklal Marşımız, milli mücadelemizin öneminin ve değerinin şuuruna varmak, vatanımıza, milletimize ve cumhuriyetimize sahip çıkmak için atalarımızın kutsal emanetidir.

İstiklal Marşımız; kabul edildiği ilk günden beri anayasamız tarafından güvence altına alınırken, mukaddesatı milletimizin namusuna emanet edilmiştir. Bu emanet Türk Milleti tarafından tam bir inançla her daim yüreklerde taşıyarak sonsuza dek yaşatılacaktır.

Milli Mücadelemizin devam ettiği tarihlerde kaleme alınan İstiklal marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 92 nci yılını saygı ve şükranla hatırlıyoruz.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”

 

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...