“İstiklal Marşımızın bir ağızdan söylenişi, egemenliğimizin birlikte haykırılmasıdır”

13 Mart 2013 18:13

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) Başkanı Özcan Pınarcı, İstiklal Marşımızın Kabulünün 92. Yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Pınarcı: Toplumların dokusunu oluşturan dil, tarih, 'kültür, yurt, bayrak ve amaç birliği gibi öğelerdir. İnsanların böyle ortak değerlere sahip olmaları, onları bu kavram ve olgular etrafında birleştirir, böylece toplum olma niteliğine ulaştırılır. Bu değerler, toplumları anlamsız kalabalıklar olmaktan kurtararak toplum olabilme bilincine yükseltmektedir.

İstiklâl Marşımız da, bu ortak değerlerimizden biridir. O da bizim birlikteliğimize anlam ve önem katan ulusal duygu birliğinin simgesini oluşturmaktadır. İstiklâl Marşı, bir anlamda toplumumuzun özgürlük ve ulusal egemenlik türküsüdür. Milletimizin ortak bir yürek atımıdır.

İnsanlar ve toplumlar, ne kadar çağdaşlaşırsa çağdaşlaşsın, ne kadar evrenselleşirse evrensellersin, ulusal bilinçleri, inançları olmalıdır ve vardır.

İstiklâl Marşımız, milletimizin zor günlerinde yüksek bir moral kaynağı olmuştur, olmaktadır. O, ulusal kurtuluşumuzun kutsal bir destanı olarak kabul edilmektedir.

Ulusal Marşımızı milletçe hep bir ağızdan haykırdıkça, millî birliğimiz pekişmektedir. O'na duyulan saygı, milletimize ve devletimize duyulan saygıdır. O'nun bir ağızdan söylenişi, egemenliğimizin birlikte haykırılmasıdır. Yüreklerimizde uyandırdığı heyecan, ulusal bilincimizin ve inancımızın ta kendisidir.

İstiklal Marşımızın Kabulünün 92. Yıldönümü vesilesiyle başta İstiklal Marşımızın Yazarı merhum Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bayrağımıza rengini veren aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum”.

  

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...