İmar Müdürlüğünden şeffaf Belediyecilik

22 Ekim 2019 16:16

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hakkı Kaya, 3-4 ay içerisinde İmar Müdürlüğü’nde e-imar uygulamasına geçileceğini Belediyeye verilen projelerin her aşamasının herkes tarafından takip edilmesine imkan sunulacağını açıkladı.

ISPARTA BELEDİYESİ İNİSİYATİF ALMIŞTIR

25 Mart 2019 tarihindeki Danıştay Kararları ile sekteye uğrayan inşaat sektörünü inisiyatif üstlenerek, Danıştay kararları öncesi yürürlükte olan eski imar mevzuatına geri çevirdiklerinden bahseden Kaya, bir daha sorunlar yaşanmaması için belediye olarak Isparta Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği hazırlıklarına başlandığını ve en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

PROJELER DİJİTAL ORTAMDA KABUL EDİLECEK

3-4 ay içerisinde e-imara geçileceğini ve projelerin, dilekçelerin, ruhsatların dijital ortamda alınarak onaylanmasının önünün açılacağını kaydeden Kaya, yine e-imara geçinceye kadar olan süreçte proje ön onaylarının tek elden olması için belediye mimarlarının toplu olarak projelere bakacağını belirtti. Ön onay reddi veya onaylanması halinde projeyi veren mimara mail atılarak bilgilendirme sağlanacağına değinen Kaya, “Her hafta bitiminde ön onay ve ruhsat aşamasındaki dosyaların giriş, iade, onay durumunu bildirir tablolar tüm odalarımıza gönderilecektir” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 224 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...