Taşıdığı isme layık okul ATATÜRK ORTAOKULU

26 Ekim 2019 12:44

Isparta’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Karaağaç Mahallesi’nde 1962 yılında inşa edilen ve uzun yıllar ilkokul olarak mahalledeki çocuklara eğitim yuvası olan Atatürk Ortaokulu 2014 yılında yıkılarak 2 yılda yeniden inşa edildi. 2016 yılından bu yana ortaokul olarak eğitim veren okul, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşımanın gururu ile bu isime layık olmak için çaba sarfediyor.

Karaağaç, Sermet ve az sayıda Davraz Mahallesi’nden öğrenci alan okulda anasınıfı öğrencileri dahil 335 öğrenci öğrenim görüyor. 24 derslikli olarak inşa edilen okulda 17 derslikte ders işlenirken binada 2 Fen Laboratuvarı, 1 Bilgisayar Laboratuvarı, Destek Eğitim Odası, Çok Amaçlı Salon, Kantin, Öğretmenler Odası ve idareci odaları bulunuyor. Geniş bir bahçeye sahip okulda öğrenciler bu sayede futbol, voleybol ve basketbol gibi branşların yanında çeşitli sportif faaliyetler ve oyun oynama fırsatı buluyor.

HEDEF ATATÜRK İSMİNE YAKIŞIR OKUL OLMAK

 57 yıllık tarihe sahip okul, LGS’de bu yıl 5 öğrencisini iyi okullara gönderdi. Eğitim kadrosu ve idareciler bu yıl 5 ve 6. Sınıfta öğrenim gören öğrencilerin LGS’de daha başarılı olacaklarına ve Atatürk adını taşıyan okulun başarı “Okulumuzda öğretmen açığımız yok. Boş geçen dersimizde yok ve öğrencilerimizin müfredata göre en iyi şekilde eğitim almaları sağlanıyor. 26 öğretmen arkadaşımız başarılı bir nesil yetiştirmek için var güçleri ile çalışıyor. Müdür Yardımcımız Fevzi Kaçan ile bizlerde okulumuzun tüm ihtiyaçlarını karşılamak verimli bir eğitim için gerekli ne varsa bunları sağlamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Sizlerin vasıtası ile ben emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza buradan teşekkür ediyorum” dedi.

İSİM YAPMIŞ OKULLARA KAYMANIN ETKİSİ ÇOK

Isparta’da önceki yıllarda velilerin çocuklarını isim yapmış okullara kaydettirme yarışı her okulu olduğu gibi Atatürk Ortaokulu’nu da etkilemiş görünüyor. Başarılı öğrencilerin ilkokuldan sonra kendi okulları yerine isim yapmış okullara kayması başarı grafiğini bir nebze de olsa düşürmüş. Ancak bir dönemde Vali Şehmus Günaydın’ın ‘Herkes kendi okulunda okuyacak’ çıkışından sonra bu kaymanın biraz önüne geçilerek başarılı öğrenciler 5.sınıfa kendi okullarında devam etmek zorunda kalınca denge getirilmeye başlanmış.

Bunun en güzel örneği de bu yıl yapılan Devlet Bursluluk Sınavı’na katılan 9 öğrencininde başarılı olması olarak gösteriliyor.

SPORDA DA BAŞARILILAR

Atatürk Ortaokulu bir yandan yoğun eğitim temposuna ayak uydururken diğer yandan sportif faaliyetlere de önem veren bir okul olarak göze çarpıyor. Geçtiğimiz yıllarda Futsal, Oryantring, Dart ve Bocce dallarında yarışmalara katılan okul çok sayıda derece yaparak isminden söz ettirmiş ve okulun girişinde kupalarını gururla sergiliyor.

Halk Oyunları dalında da iddialı olan Atatürk Ortaokulu geçen yıl yapılan yarışmada İl ikincisi olmayı başarırken bu yıl ki hedefi ise il birinciliğini kimseye kaptırmamak.

DEĞERLER EĞİTİMİ VERİLİYOR

Milli ve manevi değerlerin yeni nesil tarafından bilinmesi açısından okulda Değerler Eğitimi ile ilgili bir proje yürütülüyor. Okul koridorunda milli ve manevi değerlere ilişkin görseller sergilenerek öğrencilerin bu değerleri belleklerine yerleştirmesi sağlanıyor.

ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANEDEN İSTİFADE EDİYOR

Okulun giriş katında öğrencilerin rahatlıkla ulaşabileceği güzel bir kütüphane oluşturan okul yönetimi çok sayıda kaynak kitap, hikaye ve roman tarzı kitap kazandırmış. Kütüphane kolunda görev alan öğrenciler buradan öğrenci arkadaşlarına istedikleri kitabı ödünç olarak veriyor okuduktan sonra değişimlerini sağlıyorlar.

DERSHANEYE GEREK YOK

Öğrencilerin normal ders saatleri dışında eksik kalan konuları tamamlamaları için özel ders alma veya dershaneye gitme gibi bir zorunluluğu yok. Zira okulda destekleme ve yetiştirme kursları hafta içi ve hafta sonu okulun öğretmenleri tarafından öğrencilere ücretsiz olarak veriliyor.

Bunun dışında resim, müzik ve spor dallarında ders harici eğitim almak isteyen öğrenciler için eğitim verilen okulda öğrencilerin 3 derse de yoğun ilgi duydukları ifade ediliyor.

 

Bu haber 406 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...