“Bayramlar birlik ve beraberliğin timsalidir”

23 Ağustos 2012 11:52

“Bayramlar birlik ve beraberliğin timsalidir”

Ramazan Bayramı tüm yurtta ve İslam ülkelerinde olduğu gibi ilimizde de üç gün boyuca coşku içinde kutlandı. Resmi ve sivil toplum örgütlerinde bayramlaşma törenleri düzenlendi, insanlar birbirleriyle sohbet ederek bayramda birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediler.

 

20 Temmuz 2012 Cuma günü başlayan Ramazan – ı Şerif ayı 19 Ağustos Pazar günü sona erdi. Bir ayı oruç tutarak geçiren insanlar bunun mükafatı olarak 19  Ağustos Pazar günü başlayan Mübarek Ramazan Bayramına ulaşmanın hazzını yaşadılar. Bayram, ailelerde dost ve akrabaların ziyaret edilmesi ile sürerken, resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinde de törenlerle kutlandı.

PROTOKOL ÖĞRETMENEVİNDE BAYRAMLAŞTI

Ramazan Bayramının bayramlaşma kutlamalarının hemen hemen tamamı bayramın birinci günü gerçekleştirildi. Bu doğrultuda, 19 Ağustos Pazar günü olan Ramazan Bayramının 1. Günü Isparta protokolü Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldi. Öğretmenevi'nde gerçekleşen ve saat 10.00’da başlayan Bayramlaşma programına Vali Memduh Oğuz, Ak Parti milletvekilleri Recep Özel, Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, askeri erkan, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve daire müdürleri katıldı. Programda protokole tatlı ikram edildi. Bayramlaşmaya gelen herkesle tek tek tokalaşan Vali Memduh Oğuz'un elini çocuklar öptüğü gözlendi.

VALİ OĞUZ; “BAYRAMLAR BİRLİK

VE BERABERLİĞİN TİMSALİDİR”

Vali Memduh Oğuz, bayramlaşmada duygu ve düşüncelerini soran gazetecilere yaptığı açıklamada; “Allah’ın izniyle bir aylık Ramazan ayı orucumuzu tamamladık ve bugün itibariyle Ramazan bayramına kavuşmuş bulunuyoruz. Burada bir devlet millet kucaklaşması var. Şu salonda Isparta'nın tamamını temsil eden çok yüksek bir katılım görüyoruz. Bu katılımlar il yöneticisi olarak beni son derece memnun etti. Kamu görevi yapan sivil, asker herkes mahalleden köyden kasabadan ilimizin her tarafından katılım var. Bayram dediğiniz birlik beraberlik amaçlı gün demektir. Çocuklarımızla halkımızla beraber katılım var. Buna ancak ‘çok şükür Yarabbi’ diyebiliriz” dedi.

PROTOKOLDEN ZİYARETLİ BAYRAMLAŞMA

Öğretmenevindeki Bayramlaşma Programına katılan Vali Memduh Oğuz ve diğer protokol üyeleri daha sonra buradan ayrılarak sırasıyla; Garnizon Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Cezaevi ve İl Jandarma Komutanlığı, Huzurevini ziyaret ederek bayramlarını kutladılar. Protokolün bayramlaşma ziyaretleri Şehit ailelerinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

DİĞER BAYRAMLAŞMALAR…

Belediye’de de bayramlaşma bayramın 1. Günü gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, makamında kendisini ziyarete gelen yüzlerce vatandaşın bayramını kutladı. Belediyedeki bayramlaşmaya başta MHP olmak üzere bazı siyasi partiler de katıldılar. Şoförler ve Otomobilciler Odasında ise bayramlaşma Bayramın birinci günü yapıldı. Oda Başkanı Ahmet Tural, başta şoför esnafı olmak üzere bayramlaşmak için odaya gelen diğer oda başkanları ve bürokratların bayramını kutladı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında ise bayramlaşma programı saat 12.00’de başladı. ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen ve Meclis Başkanı Bedri Ayhan  ile diğer yöneticiler odaya gelen üyeler ile diğer misafirlerin bayramlarını kutladılar. Isparta Ticaret Borsasında da bayramlaşma bayramın birinci günü saat 12.00 – 13.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Bayramlaşmaya çok sayıda siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar ve Meclis Başkanı Nuri Selçuk borsaya gelenlerin bayramlarını kutladı.

MHP’DEN CHP VE AKP’YE BAYRAM ZİYARETİ

Ramazan Bayramında MHP'den örnek bir davranış geldi. MHP İl Başkanı İsa Yalçın önderliğinde Milletvekili Nevzat Korkmaz, Belediye Başkanı Günaydın ve il yönetim kurulu üyeleri CHP ve Ak Partiye Bayram ziyaretinde bulundular

MİLLETVEKİLİ ÖNER’DEN BAŞKAN

GÜNAYDIN’A BAYRAM ZİYARETİ

CHP yönetimi ve Milletvekili Ali Haydar Öner, İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret ederek bayramını kutladılar. Ziyarette Suriye, Terör, Şehit ve Gaziler konusunda ki konuşmaları güne damgasını vurdu. Daha sonra MHP grubu ve Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın CHP’ye ziyareti her iki partiye de anlam kazandırdı. MHP ve CHP’liler ulusalcı ve milliyetçi çizgilerini aşarak ortak bir çok kararın alınması konusunda önümüzdeki günlerde bir konsensus yapılması üzerinde durdular. Burada Milletvekilleri  Nevzat Korkmaz ve Ali Haydar Önerin savundukları ortak görüşte terörün artık değişik bir boyuta girdiğini hatta terörün siyasallaşma ve kitleselleşme anlamında boyut kazandığını ileri sürerek bayram sonunda terör konusunun geniş anlamda masaya yatırılması görüşünde birleştiler.

 

 

 

Bu haber 753 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...