“Bakanlar Kurulu’nu toplasalar boş”

13 Mart 2013 21:42

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, 10 güne bir Isparta’ya gelen bakanların bu ziyaretlerinin çok önemli olmadığını vurguladı. AKP Hükümetinin Bakanlar Kurulu toplantısını dahi Isparta’da yapsa bir anlam ifade etmeyeceğini belirten Yalçın, “Bakanlarımız Isparta’ya ilin sorunları ve çözümleriyle gelmeliler. Ama anlaşılmıştır ki, Bakanlar Isparta’ya geldikten sonra bazı şeyleri öğreniyorlar! Bunun sorumlusu Isparta AKP teşkilatıdır” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ilginç bir iddiayı ortaya attı. Isparta’ya gelen Bakanların Isparta’nın sorunlarından buraya geldikten sonra haberlerinin olduğunu ileri süren Yalçın, bunun son gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile iyice anlaşıldığını belirtti. Bunda hatanın bakanlarda olmadığını tek sorumlusunun Isparta AKP teşkilatı olduğunu ifade eden Yalçın, CHP’nin anketinden, AKP Milletvekili Recep Özel’in Başkan Günaydın’ı halka şikâyet etmesine ve Belediye Başkan adayını ne zaman açıklayacaklarına kadar pek çok merak edilen soruların cevaplarını verdi.
BAKANLARIN ISPARTA’NIN SORUNLARINDAN HABERLERİ YOK
AKP Hükümetinin Bakanlarının 10 güne bir Isparta’ya gelmesinin altında yatan sebebin tamamen göz boyama, bir şeylerin üzerini örtme olarak değerlendiren MHP İl Başkanı Yalçın, “İhtiyaç duyduğumuz birinci öncelikli meselelerimiz var ancak ne hikmetse AKP bu birinci öncelikli sorunların yanından bile geçmiyor” dedi. Isparta duble yollara kavuşmadıkça, teşvikten nasibini almadıkça, yatırım için öncelikli şehir haline gelmedikçe, diğer iller gibi sosyal gelişmişlik endeksinin kriterlerinin gerçekten değerlendirip bundan fayda sağlayamadıkça yapılan yatırımların orta ve uzun vadede sonuç ifade etmeyeceğini açıklayan Yalçın, “Asli sorunları çözmek gibi bir niyetleri yok. Gündem değiştirerek Isparta’yı meşgul ediyorlar. Bakanların gelişi çok önemli değildir. Hatta Bakanlar Kurulu toplantısını burada yapsalar da boştur. Bakanlar bizim misafirlerimiz. Kendilerini en iyi şekilde ağırlarız ama Isparta’nın sorunları ve çözümlerliyle buraya gelmeleri gerekir. Anlaşılmıştır ki, Bakanlar Isparta’ya geldikten sonra bazı şeyleri öğreniyorlar. Bunun sorumlusu Isparta AKP teşkilatıdır” diye konuştu.
BAŞKANIMIZ NEREYE GİDİP GELECEĞİNİ SİZE Mİ SORACAK?
Öte yandan Başkan Günaydın’ı Darıderesi Göleti’ni halen daha almadığını belirterek halka şikayet eden AKP Milletvekili Recep Özel’e göndermede bulunan MHP il Başkanı Yalçın, şöyle devam etti: “Başkanımız Darıderesi Göleti ile fayda-maliyet analizi yapmaktadır. Bu göleti biz yaptık teslim ettik derken, Isparta hemşerilerimizin üzerine bir yük daha binmemesi için kılı kırk yararak bu konu ne kadar önemli, bu iş nasıl çözülür diye düşünce içinde. Bunu herhangi bir olaymış gibi, Isparta’yı geriye götürüyormuş gibi değerlendirmek yanlış olur. Ayrıca Belediye başkanının nereye gidip geleceğini herhalde İktidar partisinin milletvekiline soracak değildir. Başkanın Bakanın programında olmamasının mutlaka bir gerekçesi vardır. Isparta Belediyesini ilgilendiren bir konu olsa Başkanımız orada mutlaka olur. O günde Isparta hemşerilerimizin hizmeti için bir yerlerde koşuşturuyordur. Isparta’da yaptığı yatırımları da istedikleri yerde kendileriyle tartışırız. Öncelikle Isparta içindeki enkazları bir kaldırsınlar. Eski Özel İdare binasında niye bir çalışma yapamıyorlar? Bölge Hastanesi niye bu kadar uzatıldı? En önemli sorunumuz teşviktir. Afyon ve Denizli aldığı kadar teşviki alma hakkımız olduğunu düşünüyoruz.
VATANDAŞIN DÜRÜST BELEDİYE BAŞKANI
İSTEMESİNDEKİ SEBEBİ ARAŞTIRMAK LAZIM
Diğer taraftan CHP’nin anketini değerlendirmek gerekirse ortaya çıkan sonuç önemli. İnsanların bu düşüncelere nereden kaynaklandığına bakmak daha da önemlidir. Isparta bir kenarda kalmış Anadolu kenti değildir. Çağdaş bir kenttir. Vatandaşlarımızın takdiridir.
ADAYIMIZI GENEL BAŞKANIMIZ DEVLET BAHÇELİ
NE ZAMAN DERSE O ZAMAN AÇIKLAYACAĞIZ
Son olarak bildiğiniz üzere Aksaray’da ilk Belediye Başkan adayımız açıklandı. Bizim önceliğimiz şu anda Isparta Belediyesi’nin hizmeti. Adayımızın açıklanması Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’ye aittir. O ne zaman açıklanmasını isterse o zaman açıklarız. Ama erken ya da geç açıklayacağız diye bir durum şu an gündeme gelmiş değil. Erken de açıklayabiliriz geç de.”





Bu haber 782 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...