2000 yılı sonrası Emeklileri mağdur

5 Kasım 2019 16:07

Daha önce çıkartılan intibak yasası ile 2000 yılından önce emekli olanların maaşlarına farklar yansıtıldı. Ancak bu yasadan 2000 yılından sonra emekli olanlar ise yararlanamıyor. Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, "bir memleketin iki ayrı evladı olur mu? Bu nedenle 2000 yılı sonrası emeklimize de fark verilmeli" dedi.

Emeklilerin gündeminde intibak yasası var.

Daha önce çıkartılan yasa ile 2000 yılından önce emekli olanların maaşlarına farklar yansıtılırken, bu yasadan 2000 yılından sonra emekli olanlar yararlanamadı.

Hükümetten beklentilerinin 2000 yılından sonra emekli olanlarından yasadan yararlanması olduğunu söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, "bir memleketin 2 ayrı evladı olur mu? Biri has, diğeri üvey. Bunun düzeltilmesini istiyoruz" dedi.

Emekliler: Verilen oranların artırılmasını istiyoruz

Emeklilerin yaşadığı fatura-fiş ücretlerinde yaşadığı soruna da değinen Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Ersal, "bu yüzde 4 yada 5 olarak maaşlara yansıtılıyor. Bu oranın da artırılmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 263 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...