CHP’den sağlık çalışanlarına ‘yanınızdayız’ mesajı

13 Mart 2013 21:59

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, AKP iktidarının yol açtığı olumsuzluklar nedeniyle sağlık çalışanlarının bu günü bayram olarak hissetmediklerini belirterek, teşkilat olarak onların yanlarında oldukları mesajını verdi.

Şenol’un açıklaması şöyle: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlarız.

Türkiye'de tıp alanından çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günüdür. Her yıl 14 Mart günü kutlanır. 14 Mart 1827'de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

İlk kutlama, 1919 yılını 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. O gün, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları destek vermişti. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.

AKP iktidarının yol açtığı olumsuzluklar nedeniyle, ne yazık ki sağlık çalışanları , bu günü bir bayram olarak hissetmediklerini yakından biliyoruz.

Sadece doktorlarımız değil; diş hekimleri, eczacılar, hemşireler, ebeler, sağlık memurları, sağlık teknisyenleri, paramedikler, teknikerler, sağlık alanında çalışan mühendis, memur ve diğer tüm yardımcı sağlık personelinin, yaşadığı olumsuzlukların farkındayız.

Bugün uygulanan sağlık programının cezasını en başta sağlık çalışanları çekmektedir. Can güvencesinin ve gelecek güvencesinin olmadığı bir ortamda sağlık çalışanlarından nasıl bir hizmet beklenebilir?

Emekliliğe yansımayan, performansa bağlı ek ödeme sistemi ile nasıl bir gelecek hayal edilebilir? Kadro açılmadığı için açıkta kalan binlerce hemşire, binlerce sağlık teknisyeni eve nasıl ekmek götürebilir?

İşte tüm bu sorular, CHP iktidarında yanıtlarını bulacak. Çünkü CHP emekten yana, halktan yanadır.

CHP iktidarında doktor; kaç hasta muayene ettiği, kaç hasta ameliyat ettiği ile değil, kaç hastanın canını kurtardığı, kaç insanımızı hastalıktan koruduğu ile değerlendirilecektir. Emekliliğe yansıyan, insanca yaşayabileceği, uzun eğitim çilesini unutturacak bir ücret alacaktır. Tüm sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanacak, kadrosuz hemşire, işsiz sağlık teknisyeni, sendikasız işçi kalmayacaktır. Taşeron son bulacaktır.

Bu haber 588 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...